Kolme MuKin 99-poikaa Baltic Sea Cupissa

31.12.2014


Enzo...
Enzo...
Tuomo...
Tuomo...
ja Tuukka edustavat kaikki Suomea ensi viikonloppuna Baltic Sea Cupissa.
ja Tuukka edustavat kaikki Suomea ensi viikonloppuna Baltic Sea Cupissa.

Vuodenvaihteen jälkeen Tallinnassa pelattavassa nuorten maajoukkueturnauksessa nähdään peräti kolme MuKin B-poikaa. Suomen U16-joukkueeseen on valittu Tuomo Antikainen, Tuukka Jaakkola ja Enzo Kaminen. Pojat aloittavat pelinsä 2.1. Latviaa vastaan.

Latvian, Ruotsin, Suomen ja Viron tyttöjen sekä poikien nuorten (U16 ja U18) maajoukkueet kohtaavat perinteisessä Baltic Sea Cupissa, joka järjestetään Audentesin urheilukoulun liikuntahallissa Tallinnassa 2.-4.1.

Munkkiniemen Kisapoikien B-junioreista valittiin Suomen U16-joukkueeseen siis Tuomo Antikainen, Tuukka Jaakkola ja Enzo Kaminen, jotka osallistuivat joulukuussa kahdelle ikäluokan mj-leirille ja vakuuttivat esityksillään valmennusjohdon. Kolmikko kohtaa tunauksessa monta tuttua baltialaista pelimiestä, sillä MuKin pojat ovat pelanneet EYBL:ssä ainakin Viron ja Latvian U16-joukkueiden pelaajia vastaan.

Ennakkoon vahvalta U16-porukalta vaikuttaa ainakin turnausisäntä Viro. Etelänaapurimme joukkueesta löytyy monta erittäin urheilullista ja taitavaa lupausta, joista erityismaininnan saavat ainakin Kristjan Kullamäe, Sten Saaremäel, Henri Matikainen ja Sander Raieste. Viron U16-joukkueen 15 pelaajan rinkiin kuuluu myös Kristofer Veismann, joka tällä kaudella pelaa EYBL:ä MuKin joukkueessa.

Latvian ryhmästä löytyy myös EYBL:stä tuttuja pelaajia, joiden kanssa mukilaiset ovat saaneet tosissaan vääntää jo useamman vuoden ajan. BS Rigan taitava pelinrakentaja Niks Rimšāns, Valmieran fyysinen Edgars Kaufmanis ja DSN:n väkkärä Artūrs Žagars ovat kaikki Latvian alustavalla 19-pelaajan listalla ja lopullinen kokoonpano varmistuu vasta paikan päällä.

Ruotsin kokoonpanosta ei löydy mistään tietoa, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu heidän osaltaan huippulupaus Felix Lemettiin. Eurohopes.com-sivustolla korkealle rankattu Lemetti pelasi viime kesänä Suomen U15-maajoukkueen kanssa Liettuan harjoitusleirillä, sillä pojan isä on suomalainen. Kaveri on kuitenkin asunut Ruotsissa koko ikänsä ja edustanut Fryshusetia uransa ajan. Poika lienee Ruotsin lupaavin 99-junnu ja hänet otettaisiin varmasti mielellään mukaan niin Ruotsin kuin Suomenkin maajoukkuetoimintaan.

Suomen kokoonpanosta puuttuu valitettavasti muutama lupaus, jotka loukkaantumisten tai sairastelujen johdosta eivät pystyneet osallistumaan joulukuun mj-leireille. Kasassa on kuitenkin iskukykyinen joukkue, jonka edesottamuksia on mielenkiintoista seurata. Helpoiten se käy paikan päällä Tallinnassa, mutta myös netistä voi seurata otteluita livenä.

Linkki turnaussivustolle löytyy TÄSTÄ