Tyttöjen kevätkausi käyntiin sunnuntaina Orimattilassa

9.1.2015

Stella Kaminen kovassa puristuksessa EHBT-turnauksen Jymy-pelissä.
Stella Kaminen kovassa puristuksessa EHBT-turnauksen Jymy-pelissä.

Kinkut ja kalkkunat on sulateltu ja ilotulitteet räiskitty taivaalle. On aika keskittyä taas oleelliseen, kun B-tyttöjen SM-sarja jatkuu sunnuntaina täydellä kierroksella. Lupaavan syyskauden pelanneella sarjakolmosella MuKilla on odotettavissa kutkuttava vierailu Orimattilan Jymyn kotiluolaan.

Marraskuun alussa MuKi kaatoi tasaisessa mittelössä Jymyn kolmella pisteellä 49–46. Jymyn loppukiri oli jo musertaa munkkalaiset, mutta Laura Tiittasen loppuhetkien kori pelasti kotijoukkueen. Jymy pisti syksyllä ahtaalle myös sarjakakkosen Helmi KaPon, joten luvassa on tiukka taistelu vuoden ensimmäisistä sarjapisteistä.

– Nyt, kun pelataan vieraissa, on voittaminen vieläkin vaikeampaa. Luulen, että odotettavissa on samankaltainen tiukka peli kuin Munkkiniemessä, MuKin päävalmentaja Napru Kolehmainen ounastelee.

– Jymyläisistä mieleen jäivät erityisesti 15 pistettä tehnyt Niini Juonala sekä Jasmin Heikkilä ja Oona Särkinen. Heidän iltapuhteensa on tehtävä vaikeaksi, jos meinaamme palata kotiin hymy huulilla.

Munkkalaisten syyskausi sujui vahvasti positiivisissa merkeissä. Joukkueen runko kasattiin viime kaudella B-tyttöjen SM-sarjassa neljänneksi sijoittuneen Torpan Poikien kvintetin Kaisa AntikainenYasmine Blomfelt, Ella Kolehmainen, Anna Pugin ja Mona Winter ympärille.

Hongasta saapuneet Veera Auvinen ja Maaria Jaakkola, PuHusta tulleet Kiia Kautonen ja Mea Nurmikari sekä yhden kauden HNMKYn ja KaPon yhdistelmäjoukkueessa viettänyt PuHu-kasvatti Laura Tiittanen ovat kaikki lunastaneet hienosti paikkansa Munkkiniemen Kisapoikien historian ensimmäisen tyttöjoukkueen riveissä.

Keravalta siirtynyt Saga Martin on joukkueen pisimpänä pelaajana ollut tärkeä lenkki korinalusväännöissä ja Stella Kaminen on saanut arvokasta kokemusta ikäluokan huippukoripallosta. Kun ässänä hihassa on vielä koko alkukauden polvivamman takia sivussa ollut Antikainen, voi joukkue suunnata valoisin mielin kohti kevättä.    

Orimattilan Jymy – Munkkiniemen Kisapojat sunnuntaina 11.1. klo 18 Orimattilan urheilutalo.