MuKin C-pojille voitto ja tappio ensimmäisestä SM-turnauksesta

15.1.2015

Eetu Marjasvaara oli pirteällä pelipäällä.
Eetu Marjasvaara oli pirteällä pelipäällä.

Ensimmäinen SM-turnaus pelattiin Joensuussa sunnuntaina. Vastassa oli ensin ikäluokan huippuihin lukeutuva Tapiolan Honka ja heti perään pääosin 2002 syntyneistä koostuva kotijoukkue Joensuun Kataja.

Viimeisestä ottelusta oli vierähtänyt jo yli kuukausi, mutta joukkue oli harjoitellut äärimmäisen hyvin ja kovaa joulun ja uudenvuoden välipäivät sekä tammikuun alun. Siitä suuri kiitos Helmi Centerille ja sieltä saaduille vuoroille. Jobinpostia turnaukseen tuli ikävä Teemu Suokkaan loukkaantuminen viimeisissä harjoituksissa ennen turnausta. Teemu kantaa usein ison osan joukkueen pisteidenteosta ja nopeana pelaajana yleensä puolustaa vastustajan parasta takamiestä. Hänen poissaolonsa pakotti muut pojat nostamaan tasoaan molemmissa päissä kenttää, mikä varmasti pitkässä tähtäimessä on positiivinen asia. Lisäksi poissa vahvuudesta olivat pitkäaikaistoipilas Joona Nordlund sekä Tomas Nikkilä. Jätkät olivat kuitenkin hienosti reissussa mukana mikä on aina hyvin joukkuepelaajan merkki.

Ottelu Honkaa vastaan sai äärimmäisen huonon alun. Pojat arkailivat hyökkäyspäässä ja puolustuksessa vastustajan taitava takamies Tommi Wuorenjuuri pääsi käyttämään vahvuuksiaan ja teki heti alkuun 14 pistettä ensimmäisellä neljänneksellä. Onneksi Eetu Marjasvaara oli äärimmäisen kovassa vireessä ja piti MuKia pystyssä omilla ratkaisuillaan. Jakso päättyi 23-16 Hongalle. Toisella neljänneksellä puolustus saatiin tiiviimmäksi ja Honka pakotettua huonoihin ratkaisuihin. Juuso Vertion pari kolmosta sekä Oscar Storgårdin hienot onnistumiset toivat uutta ilmettä joukkueen peliin. Puoliajalla oltiin noustu johtoon ja tilanne 30-32.

Kolmas neljännes alkoi taas hiukan katastrofaalisesti joukkueen ottamalla useita äärimmäisen tyhmiä menetyksiä ja Honka pääsi rokottamaan niistä nopeilla hyökkäyksillä. Varsinkin Hongan lupaava Erik Sajantila oli usein syöttölinjalla ja hänellä olikin ottelussa lähemmäs 10 pallonriistoa. B-junnuissa haettu kovuus näkyi välillä oikein korostetusti pojan otteissa. Neljänneksellä saatiin tehtyä ainoastaan 9 pistettä ja johto vaihtui 50-41 tappiotilanteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä ottelussa muuten varjojen mailla purjehtinut Jan Novitsky väläytteli osaamistaan vahvoilla ajoillaan kohti koria. MuKi kävikin muutamaan otteeseen 4 pinnan päässä, mutta poikien hurjasta tsempistä huolimatta Honka ei ollut enää yllätettävissä. Varsinkin Hongan Wuorenjuuri teki äärimmäisen kovia koreja ja piti joukkueensa johdossa. Lopputulos Hongalle 71-59.

Hongan pisteet: Erik Sajantila 24, Tommi Wuorenjuuri 27.

MuKin pisteet: Eetu 23, Toke 1, Tony 2, Juuso 10, Jan 11, Arska 5, Oscar 5, Roni 2,

 

Toisesta ottelusta Katajaa vastaan ei yhtä kiihkeää taistelua tullut. Tasoero vuotta nuorempiin oli valtava ja MuKi pääsi vyöryttämään koko 11 pelaajan rosterilla iloisen hyökkäyspelin jossa jokainen pelaaja pääsi pisteiden makuun. Varsinki Touko Tainamo, Petja Vertio ja Jörgen Ek sekä hienon pistemäärän pussittanut sentteri Verneri Kortelainen pääsivät onnistumisten makuun. Lopputulos 108 – 45 MuKille.

MuKin pisteet: Eetu 10, Toke 17, Petja 9, Tony 4, Jörkka 8, Juuso 7, Jan 12, Arska 18, Verner 12, Oscar 9, Roni .2