Tammelassa tykitti Tuke

18.1.2015

Tuke palasi flunssan kourista vahvana.
Tuke palasi flunssan kourista vahvana.
Vuosi 2015 on alkanut Tumen osalta mallikkaasti.
Vuosi 2015 on alkanut Tumen osalta mallikkaasti.

Lauantai-illan ainoassa B-poikien SM-ottelussa juhli voittoa MuKi. Poikien esitys ei korkeita tyylipisteitä ansainnut, mutta joukkue pystyi toistamiseen tämän vuoden puolella hoitamaan voiton kotiin vajaamiehisenä, kun Pyrintö kaatui pistein 52-80.

Ottelun ensimmäinen kymppi päättyi tasatilanteeseen 14-14 ja Pyrintö osoitti tulleensa pelaamaan ennakkoluulottomasti. MuKi esiintyi nihkeästi ja lukuisat huolimattomuusvirheet pitivät huolen siitä, että kotijoukkue pysyi lähes koko ajan iskuetäisyydellä. Tähän kun vielä lisätään Pyrinnön Eetu Laitisen tarkka kaukoheittopeli niin MuKilla oli jatkuvia vaikeuksia saada peliään käyntiin. Lopulta tarvittava ero kuitenkin syntyi ja MuKi lähti kotimatkalle voitto mukanaan (52-80).

Jos edellisessä ottelussa Honkaa vastaan onnistuivat joukkueen takamiehet, niin Tampereella pääosaan nousivat MuKin sentterit Tuukka ”Tuke” Jaakkola ja Jan ”Krzysztof” Gorski. Kaverit hallitsivat Tammelan koulun korinalustoja kuten Pyynikillä totuttiin näkemään Antti ”Zeus” Nikkilän toimesta. Tuukka blokkasi neljästi vastustajan heiton ja tinttasi mm. kaksi komeaa donkkia pussin pohjalle. Jan poustasi korin läheisyydessä vahvasti ja nosteli hienoja koreja upean tukijalan käytön päätteeksi.

Vuodenvaihteen jälkeen itseluottamuksensa takaisin saanut Tuomas Oksa teki hyviä valintoja kummassakin kenttäpäädyssä. Poika upotti hienosti kaikki viisi vapariaan, kun muiden mukilaisten osumatarkkuudessa oli erittäin paljon petrattavaa. Tähän on syytä kiinnittää harjoituksissa huomiota, sillä MuKi on tällä hetkellä sarjan toiseksi huonoin vapaaheittojoukkue. Joukkue heittää kahden pisteen pelitilanneheitotkin (54,3 %) tarkemmin kuin vapaaheitot (54,17 %).

Ensi viikonloppuna MuKi lähtee toiseen EYBL:n osaturnaukseen Riikaan (LAT) ja kohtaa tuttuja sekä tuntemattomia joukkueita. Kaiken mennessä nappiin voi MuKi pedata itselleen hyvät mahdollisuudet edetä jälleen ikäluokkansa Superfinaaliin toukokuussa. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka ja nyt joukkueen täytyy saada pojat tervehtymään ja hyviä treenejä alle ennen kovia EYBL-otteluita.