Tytöille karvas tappio Äänekoskella

1.2.2015

Laura Tiittanen poimi 11 levypalloa, mikä oli ottelun komein lukema.
Laura Tiittanen poimi 11 levypalloa, mikä oli ottelun komein lukema.

Vielä avausjakson jälkeen kaikki näytti munkkiniemeläisittäin hyvältä. Huima löysi kuitenkin pian lääkkeet MuKin pysäyttämiseen ja passitti vieraansa pitkälle kotimatkalle raskas tappio niskassaan 56–42.

Pääkaupunkilaiset saivat otteluun hyvän alun, eikä pitkän bussimatkan rasituksista ollut tietoakaan. Joukkueen peli oli näyttävää ja tehokasta, ja MuKi veikin ensimmäisen kymmenminuuttisen ansaitusti 9–16.

Toisella jaksolla Huima pääsi peliin mukaan ja parketilla nähtiin varsinainen jännitysnäytelmä. Kun ensimmäisellä jaksolla kaksi kolmosta upottaneelta Mona Winteriltä (11 pistettä) otettiin helpot heittopaikat pois, joutui vierasjoukkue vaikeuksiin.

Reilun kolmen minuutin tahkoamisen jälkeen oltiin jo tasatilanteessa. ”Herhiläisinä” tunnettu Huima ei tuohon kuitenkaan tyytynyt, vaan meni vauhdilla ohi. Parhaimmillaan eroa kotijoukkueen eduksi oli jo 10 pistettä. Summerin soidessa lukemissa 29–25 munkkalaiset olivat kuitenkin vielä hyvin iskuetäisyydellä.

Tauon jälkeen äänekoskelaiset kasvattivat pikkuhiljaa välimatkaa helsinkiläisiin, joilta ei tänään löytynyt ratkaisevilla hetkillä onnistujia. Tappion myötä myös munkkalaisten toiveet mitalipeleihin pääsemisestä kokivat kovan kolauksen. Kaikki on toki vielä joukkueen omissa hyppysissä, mutta yhteenkään kompurointiin ei enää ole varaa.

– Eka jakso oli todella hyvää peliä, mutta sen jälkeen ei oikein onnistunut mikään. Ruuti oli märkää ja tehtiin virheitä. Joukkuepelaaminen ei ollut yhtenäistä eikä apupuolustus toiminut, munkkalaisten päävalmentaja Napru Kolehmainen kommentoi.  

Seuraavan kerran MuKi on tositoimissa viikon päästä sunnuntaina Espoonlahdessa, jossa emäntänä on Espoo Basket Team.

Ottelutilastot