B-pojille voitto ja tappio

2.2.2015

Chrisu päättämässä lay uppiaan silmiähivelevän kauniisti.
Chrisu päättämässä lay uppiaan silmiähivelevän kauniisti.
Pyry on aloittanut vuoden 2015 pelinsä erittäin hienosti.
Pyry on aloittanut vuoden 2015 pelinsä erittäin hienosti.

MuKin B-pojat pelasivat sunnuntaina vieraspelit Kaarinassa ja Forssassa. MuKi voitti Ura Basketin 55-71 ja MuKi 99-00 kärsi viiden pisteen tappion FoKoPo:lle (80-75) hyvän pelin jälkeen.

 

MuKille pisteet huolimattomalla pelillä

MuKi matkusti Kaarinaan mittaamaan hyvänä kotijoukkueena tunnetun Ura Basketin kunnon. Ennakko-odotukset pitivätkin paikkansa sillä kotijoukkue sai vierailijoiden pelin näyttämään todella heikolta.

Ura tukki korinalustansa vahvan Karri Sällylän johdolla ja MuKin epätoivoiset ratkaisut kolisivat rautoihin. MuKi viimeisteli todella huolimattomasti ja syötötkään eivät meinanneet mennä perille. Joukkueelle tuli aivan liian suuri määrä menetyksiä, jotka johtuivat lähinnä liiasta pallon pompottelusta, minkä takia MuKin hyökkäyksestä katosi liike ja rytmi.

Toisella neljänneksellä MuKi otti vaihtoon korinaluspelaajansa ja pakotti Uran sentterin pois mukavuusalueeltaan ja puolustamaan kolmenpisteenviivalla. MuKi käytti tilanteen hyödykseen ja Enzo Kaminen linkosi kolme kaukoheittoa säkkiin, kun heittotilaa jäi normaalia enemmän.

Puoliajan jälkeen MuKin puolustus tiivistyi, mutta joukkue ei pystynyt hyödyntymään ylivoimahyökkäyksiään, vaan sähläsi pallon ohi koriraudan tai yli päätyrajan. Ura Basket pelasi läpi ottelun hyvällä sykkeellä ja näytti miten tärkeää on asennoitua joka otteluun ja tilanteeseen oikealla tavalla. MuKille ei tyylipisteitä voi jakaa, mutta Miika Heinonen väläytteli ajoittain, vaikka poika on ollut hyvin pitkään toipilaana.

 

MuKi 99-00:lle niukka tappio hyvän taistelun jälkeen

Suhteellisen hyvätasoinen B-poikien SM ottelu alkoi MuKin komennossa. Ensimmäisellä neljänneksellä tehtiin koreja laajalla rintamalla läheltä ja kaukaa. Christian Backa oli väkevällä pelituulella viimeistellen hienoja ajoja sekä myös tarraamalla levypallot näppeihinsä. Eemeli Laaksosen kaksi perättäistä kolmosta erän loppuun veivät vierasjoukkueen 19-25 johtoasemassa ensimmäiselle tauolle.

Toisessa erässä kotijoukkue sai hyökkäyspään rullaamaan ja samalla MuKi 99-00:n nopeahkot heitonvalinnat hyökkäyspäässä alkoivat kostautumaan. Varsinkin erän puolessa välissä tullut 11-0 runi kotijoukkueelle oli puolustuspäässä virheiden täyteinen. Onneksi erän loppuun saatiin vielä peliä takaisin uomiinsa ja isolle tauolle mentiin tilanteessa 44-38.

Kolmas neljännes alkoi harmittavilla puolustuspään virheillä ja kotijoukkue sai nopean 8-0 pisteputken lupaavan Markus Lammelan johdolla. Tämän jälkeen koreja vaihdettiin tasatahtiin ja erän lopussa Markus Rautasalo sai tärkeät onnistumiset kaventaen eron 10 pisteeseen.

Viimeiseen erään lähdettiinkin sitten vierasjoukkueen puolesta erilaisella puolustusmuodolla ja joukkue otti käyttöönsä 3-2 paikkapuolustuksen. MuKin nopeat takamiehet liikkuivat hyvin pallon mukana laidalta laidalla ja FoKoPon hyökkäys saatiin hetkellisesti erittäin sekaisin. Samalla hienot onnistumiset Aakko Peterseniltä ja Eemeli Laaksoselta kolmosten muodossa sekä Make Rautasalolta kovilla ajoilla veivät MuKin jo pinnan johtoon. Tämän jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle ja ero pysyi pienenä, mutta ottelun ratkaisuna voisi pitää FoKoPon Julius Alakortesin erittäin kaukaa lähtenyttä kolmen pisteen heittoa hyökkäysajan loppuessa ottelun viimeisellä minuutilla, joka vei kotijoukkueen 6 pisteen johtoasemaan.

MuKi 99-00:n parhaana palkittiin Pyry Kanerva, joka teki koreja vahvasti läpi ottelun sekä osallistui takamiehen tontilta erinomaisesti myös levypallokarkeloihin. Miinuksena Pyryllä ainoastaan muutaman nukahdukset pakkipäässä sekä vaparityöskentely (0/5).

 

Ura Basket - MuKi tilastot
FoKoPo - MuKi 99-00 tilastot