Munkkiniemen yhteiskoulussa käynnistyy aamuvalmennus myös lukiolaisille

4.2.2015

MYK:n loistava liikuntasali tarjoaa hienot puitteet koripalloharjoituksia varten.
MYK:n loistava liikuntasali tarjoaa hienot puitteet koripalloharjoituksia varten.

MYK on järjestänyt yläasteen oppilailleen mahdollisuuden aamuharjoitteluun 1-2 kertaa viikossa. Ensi syksynä tarjolla on ohjattua koripallovalmennusta myös lukiolaisille, sillä perinteikäs koripallokoulu mahdollistaa eteenpäin pyrkiville koripalloilijoille jopa kolmet aamuharjoitukset viikossa

Munkkiniemen yhteiskoululla on erittäin pitkät koripalloperinteet, jotka ulottuvat vuosikymmenien taakse. Koulussa on opiskellut vuosien saatossa monta maajoukkueessakin esiintynyttä pelaajaa ja tälläkin hetkellä MYK:ta käy useampi nuorten maajoukkuepelaaja. Syksyllä käynnistyvä aamuvalmennus takaakin koripalloon satsaaville lukiolaisille hienon mahdollisuuden jatkaa kehittymistään pelaajina sekä opiskella määrätietoisesti kohti ylioppilastutkintoa.

Aamuvalmennusta järjestetään kolmena päivänä viikossa, joista maanantai ja keskiviikko ovat pyhitetty koripalloharjoituksille. Tiistaisin vahvistetaan pelaajien fyysisiä ominaisuuksia, jolloin harjoitukset pitävät sisällään erilaisia nopeus-, liikkuvuus- ja voimaharjoitteita. Harjoitusten pyrkimyksenä on kehittää pelaajien henkilökohtaista taitotasoa sekä parantaa heidän voima- ja nopeusominaisuuksiaan.

Koripallon aamuvalmennusta ovat Helsingissä tähän asti tarjonneet ainakin Mäkelänrinteen ja Pohjois-Haagan urheilukiot. Nyt kaupungin koripallokartalle saadaan yksi aamuvalmennusta tarjoava lukio lisää, kun Munkkiniemen yhteiskoulu lisää aamuvalmennuksen ohjelmaansa. Näin yhä useammalle helsinkiläisjuniorille annetaan mahdollisuus lisäharjoitteluun, mikä on nuorten koripalloilijoiden kannalta hieno asia.


Lisätietoja antavat MYK:n liikunnanopettajat:

Mika Riissanen, puh. 040-5538765, mika.riissanen(at)munkka.fi
Jari Kolehmainen, puh. 050-5956383, jari.kolehmainen(at)munkka.fi