B-pojilla hieno sunnuntaina

9.2.2015

Pyry Marttinen oli iskussa FoKoPo vastaan.
Pyry Marttinen oli iskussa FoKoPo vastaan.
Myös Robin Åvist oli hyvällä pelipäällä.
Myös Robin Åvist oli hyvällä pelipäällä.
Aakko Petersen upotti ratkaisukolkit Namikan koriin.
Aakko Petersen upotti ratkaisukolkit Namikan koriin.
Eemeli Laaksonen ei kentällä turhaan ujostellut.
Eemeli Laaksonen ei kentällä turhaan ujostellut.

Munkkiniemen yhteiskoulussa nähtiin eilen kaksi taistelevaa B-poikajoukkuetta, kun kummatkin Kisapoikien ryhmät nappasivat voitot kotiin. MuKi 99-00 teki töitä täydet 40 minuuttia HNMKY:tä vastaan ja se palkittiin loistavalla voitolla pistein 72-64. Jälkimmäisessä ottelussa FoKoPo joutui MuKin jyrän alle ja lähti kotimatkalle 96-50 tappion kärsineenä.

MuKi 99-00:n otteet heilahtelivat alkukaudesta laidasta laitaan. Seuran B-pojat harjoittelivat yhdessä joulukuuhun asti, mutta sen jälkeen joukkueille on pyritty järjestämään omat harjoitukset. Nuoremmat mukilaiset ovat selkeästi hyötyneet tästä, sillä joukkueen peli on roimasti parantunut viimeisen parin kuukauden aikana. Poikien roolit ovat selkiytyneet ja pelaamiseen on tullut mukaan tekemisen meininkiä.

B-poikien SM-sarjassa kolmantena majaileva HNMKY joutui hieman yllättäen taipumaan ”Pikku-MuKille”. Munkkalaisten riveistä puuttuivat kolme avainpelaajaa (Markus Rajala, Eetu Lähdetniemi ja Emil Uotila), mikä entisestään nostaa voiton arvoa. Uusia onnistujia kuitenkin löytyi ja vastuu jakaantui ilahduttavan tasaisesti, sillä viisi pelaajaa teki pisteitä 9-16 välillä.

Reilusti vastustajaansa pienemmällä viisikolla pelanneet länsi-helsinkiläiset hävisivät levypallot suurinumeroisesti (38-62), mutta saivat HNMKY:n hyökkäyspelin sekaisin jatkuvalla puolustusmuotojen vaihtelulla. MuKi pakotti namikalaiset peräti 26 pallonmenetykseen, joiden ansiosta kotijoukkue pääsi juoksemaan useamman kerran koriin päättyneen nopean hyökkäyksen.

Kotijoukkueen onnistujiksi voidaan nimetä monta pelaajaa, joista hyvin pelannut Aakko Petersen naulasi ratkaisuhetkillä kaksi erittäin tärkeää kolmenpisteenheittoa sisään. Takamiehet Pyry Kanerva ja Markus Rautasalo jatkoivat hyviä otteittaan ja pojat pelaavat vahvaa kautta. Eemeli Laaksonen esiintyi todella rohkeasti eikä pelännyt ottaa vastuuta (16 pist.) ja toinen 00-poika Daniel ”Diego” Saranen haki peräti 7 riistoa.

 

MuKi puolusti 20 minuuttia ja korjasi potin

Iltapäivän toinen ottelu alkoi pelailun merkeissä. ”Iso-MuKia” ei puolustaminen tuntunut kiinnostavan eikä pallokaan liikkunut hyökkäyspäässä toivotulla tavalla. FoKoPo puolusti tuttua paikkapuolustustaan ja MuKi unohti syöttöpelin merkityksen yrittäessään murtaa vastustajan puolustusta.

Puoliajan jälkeen mukilaiset kuitenkin heräsivät puolustamaan ja FoKoPo joutui ahtaalle. Paine pallossa oli kova eivätkä forssalaiset saaneet enää yhtä vapaita kaukoheittopaikkoja kuin ensimmäisen 20 minuutin aikana. Myös toiminta kentän toisessa päässä järkevöityi ja MuKin hyökkääminen näytti ajoittain erittäin fiksulta. Toinen puoliaika päättyi MuKin eduksi 53-21 ja koko ottelu lopulta 96-50.

Robin Åvist pelasi kotisalissaan jälleen pirteästi. Poika on kehittänyt valikoimaansa 3-pisteenheiton ja puolustuskin paranee päivä päivältä. Pyry Marttinen löysi tekemiseensä sitä kaivattua hurttia huumoria ja onnistui hienosti kummassakin kenttäpäädyssä.

Huolestuttavaa on kuitenkin MuKin vapaaheittotyöskentely, joka tällä kertaa kirjattiin tilastoihin numeroin 2/10. Saa nähdä milloin vastustajat ottavat käyttöönsä Hack'a Shaq-taktiikan ja pistävät mukilaiset tarkoituksella vapaaheittoviivalle jos MuKin heittäminen vapariviivalta jatkuu yhtä heikkona.

 

MuKi 99-00 vs HNMKY ottelutilastot
MuKi vs FoKoPo ottelutilastot