MuKin C-pojilla ryöstöretki Malmille

10.2.2015

Oscar Storgård on löytämässä hyvää kevätvirettä.
Oscar Storgård on löytämässä hyvää kevätvirettä.

Munkkiniemen Kisapoikien C-juniorit pelasivat hienot matsit Malmin palloiluhallilla kun SM-sarja jatkui toisen kierroksen otteluilla.

MuKin vastustajina olivat tällä kertaa paikallisjoukkue Helsingin Namika ensimmäisessä ottelussa ja heti perään Perniön Urheilijat toisessa. Onneksi pelien välissä pelattiin yksi B-tyttöjen kamppailu, joten palautumisaikaa tuli hieman enemmän kuin ensimmäisessä turnauksessa Joensuussa tai mitä tulee olemaan seuraavassa turnauksessa Tampereella. Sarjajärjestelmä on suht karu, koska ottelut voidaan pelata sääntöjen mukaan kolmen tunnin välein ja otteluisäntä pystyy näin ollen ottamaan kaiken hyödyn irti otteluohjelmasta. Namika kuitenkin järjesti turnauksen esimerkillisesti ja otteluiden jälkeen pojille oli hankittu jopa palautusjuomat. Siitä erittäin iso kiitos! Tuloksena pojilla olivat hienot voitot molemmista otteluista ja turnausvoitto. Näin ollen myös toiveet lohkon kolmen joukkoon pääsemisestä ovat vielä elossa.

Ensimmäisessä ottelussa oli tosiaan vastuksena tuttu HNMKY jota vastaan oli viimeksi pelattu viikko sitten aluepelissä. Tuolloin aamuottelu oli saanut erittäin huonon alun, joten nyt koko viikko painotettiinkin sitä että oltaisiin valmiina pelaamaan avausheitosta lähtien. Koutsien iloksi pojat tekivätkin juuri sen ja namika pakotettiin ensimmäiseen aikalisään poikien juostessa riistoista nopean 9-2 johtoaseman ensimmäisten minuuttien aikana. Loppujakso vaihdeltiin koreja ja erätauolle mentiin MuKin johtaessa 20-14.

Toisella jaksolla hyökkäyspäässä Oscar Storgårdin hienot onnistumiset sytyttivät koko joukkuetta. Oskun polvivaivat tuntuvat olevan historiaa ja poika alkaa liikkumaan kentällä äärimmäisen vikkelästi. Samaan aikaan koko joukkueen hyvä intensiteetti puolustuksessa jatkui ja Namika pakotettiin vaikeisiin heittoihin. Ainoastaan pienet virheet pelinlukemisessa kostautuivat ja kotijoukkueen Onni Peltola pääsi väläyttelemään osaamistaan ja piti joukkueensa iskuetäisyydellä. Myös Santeri Korander teki ajoittain erittäin hienoja koreja ensimmäisellä puoliajalla. Poikien yhteissaalis puoliajalla olikin 18 joukkueen 26:sta pisteestä. Tilanne 26-35 MuKille.

Kolmas neljännes alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen ja pojat juoksivat 6-0 runin ensimmäisen 45 sekunnin aikana ja namika pakotettiin taas nopealle aikalisälle. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsikin mukaan peliin MuKin hölmöillessä hyökkäyksessä huonoja ratkaisuja ja kävi jaksolla parhaimmillaan 7 pisteen päässä. Kuitenkin onnistunut jakson loppu piti eron selvänä ja viimeiselle tauolle tilanne oli 40-51. Neljännellä jaksolla onnistuikin sitten ainoastaan yksi joukkue. MuKin puolustus tiivistyi entisestään ja namikalle ei helppoja ratkaisuja suotu. Ottelussa muuten hyökkäyspäässä takerrellut joukkueen kapteeni Juuso Vertio näytti vastuunkantamisesta esimerkkiä ja laittoi kaksi nopeaa kolmosta putkeen pussukaan sekä teki vielä erittäin kovan korin puolinopeasta hyökkäyksestä ja ottelu oli taputeltu. Erikoismaininnan Mukijengistä ansaitsee vielä Eetu Marjasvaara, jonka postimerkki puolustus sai namikan pistekunkun täysin pois tolaltaan. Hyökkäyspäässä joukkueen pistetehtailu oli erittäin tasaista. Loppulukemat 48-74

MuKin pisteet: Teemu 15, Juuso 12, Eetu 10, Arde 10, Osku 9, Jan 6, Petja 6, Toke 4 ja Tony 2.


Toisessa matsissa vastuksena ollut Peu Basket jäi alusta saakka MuKi-jyrän alle ja ottelu oli voittotaistelun osalta suhteellisen selvä tilanteessa 22-0 ensimmäisen jakson puolivälissä. Ottelu pelattiin loppuun saakka erittäin hyvällä asenteella ja ilmeellä ja lähes jokainen kentällä käynyt poika pääsi pisteidenteon makuun. Lopputulos 89 – 45.

MuKin pisteet: Tony 15, Osku 14, Toke 14, Teemu 13, Arde 9, Eetu 9, Juuso 6, Verner 4, Petja 3, Jörkka 2