MuKi nousi sarjakärkeen

15.3.2015

Itseluottamuksensa löytänyt Jarno "Jabbari" Oksanen pelasi kauden parhaimman pelinsä.
Itseluottamuksensa löytänyt Jarno "Jabbari" Oksanen pelasi kauden parhaimman pelinsä.
Robin Åvist löysi usein tien korille.
Robin Åvist löysi usein tien korille.
Tuomo Antikainen väänsi vahvasti kummassakin kenttäpäädyssä. (Kuvat: Timo Rajala)
Tuomo Antikainen väänsi vahvasti kummassakin kenttäpäädyssä. (Kuvat: Timo Rajala)

MuKi aiheutti MaSulle kauden avaustappion kun runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kierros. Täyteen ahdettu Helmi Center todisti munkkalaisten 12 pisteen (65-77) voiton hyvällä intensiteetillä pelanneesta kotijoukkueesta. MuKin runkosarjan ykköspaikka ja kotiedun varmistuminen pudotuspeleihin on enää yhden voiton päässä.

Syksyllä MuKi kärsi kahden pisteen jatkoaikatappion MaSulle, mutta nyt joukkue oli valmistautunut otteluun paremmin, kun se edellisellä kerralla oli jäänyt hieman huolimattomaksi EYBL:n takia. Kovasti kehittyneet ja yritteliäästi pelaavat malmilaiset ovat ansainneet paikkansa sarjan kärkikarkeloissa ja MuKi on saanut kaipaamansa haasteen kotimaan sarjassa. Kisapojat olivat ottaneet opikseen syksyn pelistä ja Helmessä nähtiin taisteleva MuKi-jengi.

Ottelu alkoi MaSun hienoisessa hallinnassa. Vierasjoukkue tuli koko ajan muutaman pisteen perässä ja hyökkääminen oli lähes pelkkää hyppyheittämistä. Silloin harvoin kun korille mentiin, niin myös pistesarake kasvoi tai pojat pääsivät vapaaheittoviivalle. Tosin osumatarkkuus viivalta oli jälleen luvattoman kehno (13/29). Vierailijat nousivat toisen kympin loppuhetkillä hieman niskan päälle ja puoliajalle siirryttiin MuKi-johdossa 31-34.

Kolmannen jakson lopussa munkkalaiset kasvattivat tilanteeksi 44-60 lähinnä Jarno Oksasen sekä Robin Åvistin rohkean ja röyhkeän hyökkäämisen ansiosta. MaSu ei kuitenkaan antautunut, vaan Waxlaxin veljekset paukuttivat kovia koreja levyä hyväksi käyttäen ja ero kaventui viiteen pisteeseen (55-60), kun aikaa oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Nyt oli MuKin vuoro näyttää henkistä vahvuuttaan ja joukkue repäisi nopeasti eron jälleen yli 10 pisteeseen ja piti etumatkansa loppuun saakka.

MuKin suurimpia onnistujia olivat edellä mainitut Jarno ja Robin, joista Oksasen Jabbari pelasi kauden parhaimman pelinsä oikealla hetkellä. Hän heitti tarkasti ja ajeli korille ahnaasti, mutta myös puolustuksessa poika teki miehen työn. Antikaisen Tuomo uurasti puolustuspäässä erittäin vahvasti ja teki viimeisellä jaksolla 8 pistettä tukahduttamalla MaSun loppukirin.

MuKi puolusti varsin hyvin läpi ottelun ja menetti pallon vain viisi kertaa, mikä on huomionarvoista. Hyökkäyspäässä MuKi oli ajoittain hieman pehmeä, joten parannettavaa kevään ratkaisupeleihin vielä jäi.

Kausi jatkuu MuKin osalta jo tulevana tiistaina, kun runkosarjan päätösottelussa vastaan tulee pikkuveli MuKi 99-00. Ottelu Munkkiniemen yhteiskoulussa alkaa 19:20. Tervetuloa paikalle!

 

MaSu - MuKi ottelutilastot