Voitto Virumaasta

20.3.2015

Pyry "Pyffe, Pyrde, Pyrhölinos, Pyffmaister" Marttinen oli oivalla pelipäällä Rakveressa.
Pyry "Pyffe, Pyrde, Pyrhölinos, Pyffmaister" Marttinen oli oivalla pelipäällä Rakveressa.

MuKin B-pojat lähtivät 8 pelaajan voimin Rakvereen pelaamaan Finland – Estonia – Latvia Youth Basketball Leaguen toista osaturnausta. MuKi oli voittanut kaikki pelinsä avausturnauksessa Viljandissa kolme viikkoa sitten ja nyt joukkue jatkoi voittoisaa menoaan myös Rakveressa.

MuKi löi turnauksen isäntäjoukkueen Virumaa PK:n perjantai-illan ottelussaan pistein 51-60. VPK on Viron 99-ikäluokan ykkösjoukkue ja kaksinkertainen EYBL-voittaja, joten MuKi voi olla ylpeä suorituksestaan. Puolet MuKin kokoonpanosta oli 00-poikia ja se nostaa voiton arvoa vielä entisestään.

Vain vartti ennen ottelun alkua pelihallille saapuneet mukilaiset olivat alussa jäässä, mutta loppua kohden tekemiseen löytyi ryhtiä. Kisapojat eivät löytäneet heittojyväänsä koko illan aikana, mutta hyvää vaihtorulettia pyörittänyt Coach Aro sai virolaiset uuvuksiin ja MuKi painoi viimeisellä jaksolla ohi. Erittäin vahvasti hyökkäyslevypalloihin rynnineet virolaiset suljettiin lopulta pois tilanteista ja suomalaiset kasvattivat tarvittavan piste-eron.

Lähes jokainen mukilainen esiintyi positiivisesti ja EYBL:ssä pienemmille peliminuuteille jääneet pelaajat saivat arvokasta kokemusta. Tuukka Jaakkola pelasi vahvasti kummallakin korilla ja takamiehet Robin Åvist sekä Pyry Marttinen olivat myös voiton takuumiehiä. Joukkueet kohtaavat viikonlopun aikana vielä toistamiseen ja silloin nähdään miten VPK on toipunut tappiostaan.

Huomenna MuKi kohtaa Latvian kärkiporukan Jelgavan kahdesti.

Virumaa PK - MuKi 51 - 60
MuKin pisteitä: Tuukka Jaakkola 17, Pyry Marttinen 10, Robin Åvist 10.