Lomat lusittu

4.8.2015

Tuomo Antikainen,
Tuomo Antikainen,
Miika Heinonen ja
Miika Heinonen ja
Tuukka Jaakkola pelaavat Suomen U16-maajoukkueessa, joka aloittaa EM-kisaottelunsa 6.8. klo 16:30 Italiaa vastaan.
Tuukka Jaakkola pelaavat Suomen U16-maajoukkueessa, joka aloittaa EM-kisaottelunsa 6.8. klo 16:30 Italiaa vastaan.

Kesälomat on nyt vietetty hieman koleassa säässä ja paluu sorvin ääreen tapahtui tämän viikon alussa. MuKin nettitoimituskin heräsi horroksestaan samalla kun vanhempien junioreiden joukkueet rupesivat jälleen treenaamaan.

Kesällä on hyvä ladata akkuja, mutta tietenkin myös harjoitella mielekkäästi ja monipuolisesti. Omatoimijaksolla onkin jälleen pyritty kehittämään pelaajien fyysisiä ominaisuuksia. Lajiharjoituksia on kauden aikana aivan tarpeeksi, joten vahvan aerobisen pohjan luominen on kesäkuukausina tärkeää. MuKin A- ja B-pojat treenasivatkin maanantaina sisällä ensimmäistä kertaa lähes kolmeen kuukauteen ja kosketus palloon oli myös sen mukainen.

Osa MuKin junnuista on kuitenkin treenannut myös koripalloa koko kesän eli nuorten maajoukkutoiminnassa mukana olevilla mukilaisilla on ollut kiireinen suvi. Suomen U15-maajoukkueen mukana ovat olleet MuKin vuonna 2000-syntyneistä Robin Åvist, Markus Rautasalo ja Tuomas Oksa. Joukkue pelasi juhannuksena turnauksessa Tanskassa ja heinäkuussa pojat leireilivät Liettuassa. Ryhmän valmennusstaffissa nähdään myös MuKi-koutsi, kun Masa Kaminen toimii U15-maajoukkueen apuvalmentajana.

Vuotta vanhemmat (99-synt.) pojat ovat leireilleet heinäkuun alusta lähtien päämääränä U16 A-divisioonan EM-kisat Liettuassa. MuKin värejä joukkueessa edustavat Miika Heinonen, Tuomo Antikainen ja Tuukka Jaakkola, jotka pääsevät aloittamaan EM-kisaurakkansa 6.8. Italiaa vastaan. MuKi-triolla on takanaan jo lähes sata kansainvälistä ottelua seurajoukkueessaan, joten pojilla ei pitäisi puntti ainakaan tutista. Joukkueen edesottamuksia voi seurata livenä FIBA:n YouTube-kanavalla, mistä oli ilo seurata Suomen U18-joukkueen pelejä heidän omissa EM-kisoissaan viime viikolla. MuKi onnittelee Suomen 18-vuotiaita hienoista peleistä ja A-divisioonassa säilymisestä. MuKi toivottaa myös U16-joukkueelle onnea ja menestystä EM-kisoihin Kaunasiin.

Kuluneen kesän aikana selvisi ettei MuKilla ole vanhempia tyttöjuniorijoukkueita ensi kauden sarjoissa. Munkkalaiset kartoittivat toukokuussa pelaajamarkkinoita, ja orastavaa kiinnostusta seuraa kohtaan oli, mutta ei kuitenkaan niin paljon että MuKi olisi jatkanut A- tai B-tyttöjoukkueen pyörittämistä. Nyt MuKi keskittyy viemään poikajoukkueitaan eteenpäin.

Kolme vuotta EYBL:n 1. divisioonassa pelanneet 99-pojat päättivät jäädä ensi kauden nuorisoliigasta pois. MuKi voitti EYBL-kausinaan 36 ottelua ja tappio kärsittiin 17 pelissä, joten poikien voidaan sanoa pelanneen ihan kelvollisesti. Vastustajajoukkueet kävivät jo varsin tutuiksi ja nyt on aika haistella lämpimämpiä tuulia, sillä MuKin vanhimmat juniorit ovat saaneet turnauskutsuja Etelä-Euroopasta ja tarkoitus olisi tarjota pojille jotain uutta. Ovi EYBL:n Juniori-sarjaan on kuitenkin auki, mikäli MuKi haluaa vielä tulevaisuudessa palata liigan U20-sarjaan.

MuKi saa tulevalle kaudelle kasaan myös C-poikien (02-03) joukkueen, kun kaksi pienempää seuraa päätti lyödä hynttyitä yhteen ja tehdä yhteistyötä. MuKi ja ToPoLa yhdistivät C-junioreissa voimansa ja näin turvataan pojille mahdollisuus jatkaa harrastustaan Länsi-Helsingissä. Samalla pojat saavat laajentaa kaveripiiriään ja ottaa toisiltaan oppia. Hieno homma!

Lisää päivityksiä MuKin nettisivuille tiedossa lähipäivinä.