Suomen 16-vuotiaat upeasti alkulohkon ykkösiä

9.8.2015

Miika Heinonen on EM-kisojen syttötilastossa kolmantena 4.7 syötön keskiarvolla.
Miika Heinonen on EM-kisojen syttötilastossa kolmantena 4.7 syötön keskiarvolla.

EM-kisojen C-lohkon kärkipaikan otti sensaatiomaisesti nimiinsä Suomen vahvasti taistellut joukkue. Pojat löivät lohkovoiton ratkaisseessa ottelussa kisojen suosikeihin kuuluneen Bosnian 82-78. MuKi-trio Antikainen-Heinonen-Jaakkola on ollut U16-joukkueen kantavia voimia.

Lohkon avausottelussa Suomi hävisi niukasti Italialle (68-65), mutta joukkue osoitti jo tuossa ottelussa vaarallisuutensa. Seuraavaksi vastaan asettui Euroopan kärkimaihin koripallossa lukeutuva Serbia, joka joutui tappiosta sisuuntuneiden suomalaisten uhriksi. Pohjolan viikingit pelasivat ensimmäiset 20 minuuttia hurmoksessa ja toisellakin puolikkaalla joukkue taisteli mahtavasti Serbian kuroessa etumatkaa kiinni. Suomelle elintärkeä voitto pistein 70-65.

Lauantai-iltana Suomi pelasi lohkovoitosta nimekästä Bosniaa vastaan. Balkanilaisjoukkueen riveistä löytyy monta eurohopes-sivustolla rankattua lupausta, mutta Suomi-poika ei turhia kumarrellut vaan pöllytti vastustajan maan rakoon lukemin 82-78. Suomi nousi voittonsa ansiosta alkulohkonsa ykköseksi, jollaista ei ainakaan MuKin nettitoimitus muista tapahtuneen EM-kisojen A-divisioonassa vuosikymmeniin.

MuKin kolmikko on aloittanut EM-kisoissa jokaisen pelin ja pojat ovat muutenkin kantaneet vastuuta hienosti. Ratkaisuhetkillä he ovat osoittaneet kylmähermoisuutta ja rohkeutta, joten Munkassa voidaan olla iloisia poikien menestyksen johdosta.

Suomi vei alkulohkosta loistavasti mukanaan kaksi voittoa ja kohtaa jatkolohkossaan Krotian, Montenegron ja Ranskan. Suomen pelit jatkuvat maanantaina, kun jatkolohkon avausottelussa vastaan asettuu Kroatia klo 16:45.

Tsemppiä Suomi!