Tiukkaa settiä!

12.9.2015

MuKi pelaa Tallinnassa neljän joukkueen voimin.
MuKi pelaa Tallinnassa neljän joukkueen voimin.

Tallinnan turnaus lähti MuKin osalta käyntiin nihkeästi kun avusottelussa kärsittiin tappio, mutta sen jälkeen olikin eri meininki ja munkkalaiset voittivat päivän kaikki loput kuusi peliään. Turnaus jatkuu lauantaina yhtä tiukalla aikataululla.

Ensimmäinen turnauspäivä alkoi MuKin osalta mollivoittoisesti kun kahdeksalla pelaajalla matkaan lähtenyt 00-joukkue kärsi tappion Tallinnan Kaleville selkeästi pistein 64-41. MuKin peli ei ole koskaan näyttänyt yhtä uniselta, mutta toisaalta vastustajakin oli huippuluokkaa, mm. EYBL:n 6. viime kaudella. (Timonen 15, Oksa 10, Åvist 7)

Heti tuon ottelun perään kentälle astelivat MuKin 99-pojat, jotka puolestaan olivat hereillä heti ottelun ensi minuuteista lähtien. MuKin vanhimmat juniorit löivät Kalevin ikätoverit pistein 37-80. (Oksanen 20, Kanerva 16, Petersen 11)

Päätössummerin soitua ei nokka kauan tuhissut, sillä Kisapoikien 01-jengi kohtasi välittömästi venäläisen Vasileostrovskajan ykkösjoukkueen Pietarista. MuKin nuoremmat B-junnut pelasivat yllättävänkin mukavasti ja voittivat EYBL:stä tutun sikermän lukemin 45-71. (Tainamo 19, Suokas 15, Marjasvaara 11)

Pelin jäleen koutsit vetivät nopeasti banaanit poskeen ja piirsivät kuviota 99-pojille, joille uuden haasteen asetti isokokoinen latvialaisjoukkue Jekabpils. MuKi piti kuitenkin tempoa yllä eikä vastustaja tahtonut pysyä mukana ja munkkalaiset korjasivat potin numeroin 44-68. (Kaminen 19, Oksanen 11, Antikainen 10)

Toisella hallilla pelattiin samanaikaisesti 04-poikien sarjaa, jossa myös MuKi on mukana. Suomalaiset hyökkäsivät täydellä höyryllä SK Rimin kimppuun ja käänsivät ottelun edukseen 10-56. Joukkue puolusti antaumuksella ja pojat syösyivät ihailtavasti jokaisen irtopallon perään. Lauantaina MuKin 04-pojat pelaavat kolme ottelua, joten tiedossa on hikinen iltapäivä.

Pääareenalla pelit taas jatkuivat ilman taukoa ja nyt oli jälleen 00-poikien vuoro mitata baltialaisten kunto. EYBL:ssä pelaava BS Riga vyöryi tähtipelaajansa (Snipke) voimin korille, mutta MuKin 00:t olivat ottaneet itseään niskasta kiinni ja joukkue esiintyi parketilla aivan eri ääni kellossa kuin aamuottelussa. MuKi kasvatti johtoaan tasaisesti, eikä BS Rigan loppukiri tuonut joukkuetta enää mukaan kunnon voittotaisteluun. Arvokas päänahka helsinkiläisille luvuin 48-53. (Åvist 23, Lähdetniemi 15, Laaksonen 5)

Päivä päättyi 01-poikien matsiin Jekabpilsiä vastaan, josta ei muodostunut jännitysnäytelmää. MuKi päästeli menemään heti alusta lähtien ja iltapalalle lähdettiin 66-29 voitto takataskussa. (Tainamo 17, Suokas 12, Makarov 11)

Tiukka päivä takana. Valmentajat vetivät 6 ottelua putkeen ja voi olla että uni tulee silmään aika nopeasti.