MuKille menestystä Tallinnassa

14.9.2015

MuKin 01-pojat palkintojenjaossa.
MuKin 01-pojat palkintojenjaossa.
04-pojat voittokuvassa.
04-pojat voittokuvassa.
99-pojat muikeina.
99-pojat muikeina.

Tallinna Open Cupin päätöspäivä oli MuKin juhlaa. Munkkalaisjoukkueet voittivat turnauksessa kolme sarjaa, kun 04-, 01- ja 99-pojat pääsivät finaalien jälkeen nostamaan voittopokaalin kohti kattoa. Myös 00-pojat pelasivat kelpo turnauksen sijoittumalla viidenneksi.

Finaalipäivän pelit aloitti MuKin 01-jengi, joka sai vastaansa alkulohkosta tutun Vasileostrovskajan. Tuon pelin MuKi oli voittanut reilulla 20 pisteellä ja olisikohan sillä ollut vaikutusta poikien alkuminuuttien esitykseen, sillä pallo poltti näpeissä ja valinnatkin olivat hyvin epävarmoja. Venäläiset käyttivät erlaisia paikkaprässejä ja suomalaisilla kesti hetken hoksata ennen kuin lääkkeet vastustajan puolustuksen murtamiseksi löydettiin. Lopulta MuKi pääsi juoksemaan muutaman helpon korin ja vastustajan paras isku tyssäsi. Munkkalaisille maukas turnausvoitto pistein 34-46. (Suokas 13, Tainamo 9, Storgård 8. Joukkueen MVP Touko Tainamo)

Kisapoikien 00-joukkue voitti Tallinan Kalevin 99-pojat taistelussa turnauksen viidennestä sijasta. MuKi hyökkäsi iloisesti ja vauhdikkaasti sekä puolusti vastustajan syömähampaat tuskastumisen rajamaille. Turnauksen edetessä poikien yhteispeli parani silmin nähden ja kunhan jengi saadaan kokonaisuudessaan kasaan niin tavoitteet voi asettaa varsin korkealle. MuKi U16 – Tallinnan Kalev U17 64-40. (Timonen 19, Saranen 18, Lähdetniemi 8. Joukkueen MVP Robin Åvist)

MuKin pikkumiehet (-04) kohtasivat finaalissa KK Keilan, joka oli munkkalaisten tapaan edennyt loppuotteluun ilman tappioita. Poikien otteista aisti joko hermostuneisuutta tai sitten helpohkot alkusarjan pelit olivat löysistäneet poikia, sillä paras terävyys oli joukkueelta kateissa. Joukkue kuitenkin hoiti homman kotiin rutiinilla lukemin 44-32 ja voitonjuhlat lähtivät käyntiin. Ryhmän mukana oli 14 poikaa ja kaikki pääsivät nauttimaan kansainvälisistä peliminuuteista. (Joukkueen MVP Joona Heinonen)

Turnauksen viimeisenä otteluna pelattiin U17-sarjan finaali MuKin ja BS Rigan kesken. Riialaisjoukkue on Kisapojille erittäin tuttu porukka jo useamman vuoden takaa ja suomalaiset ovatkin jo ottaneet vastustajastaan henkisen yliotteen. BS Riga aloitti kovaa kovaa ja intoa puhkuen, mutta MuKin upea pallonliike sekä tarkka heittopeli lannisti latvialaiset ensimmäisen neljänneksen jälkeen ja MuKi eteni lopulta 63-38 voittoon. (Antikainen 25, Heinonen 11, Oksanen 10. Joukkueen MVP Jarno Oksanen)

Turnaus toimi mainiona mittarina joukkueiden tämänhetkisestä iskukyvystä. Valmentajat näkivät kehityskohteet tulevia SM-karsintoja ajatellen ja minipojille saattaa turnauksen ansiosta aueta upea mahdollisuus osallistua alkavalla kaudella Baltian liigan.

MuKi kiittää mukanaolleita vanhempia joukkueiden avustamisessa ja MuKi haluaa kiittää myös kisajärjestäjiä hyvästä turnauksesta. Kauden aikana varmasti jälleen nähdään, aitäh!