Hyvät fiilikset ja esitykset jatkuvat

24.10.2015

Joonas Timonen on pelannut vahvasti Unkarissa.
Joonas Timonen on pelannut vahvasti Unkarissa.

Myös tämän päivän EYBL-otteluihin voivat mukilaiset olla tyytyväisiä. Eilen joukkueet voittivat kaksi kolmesta ja sama tahti jatkui lauantaina. Unkarissa 00-pojat järjestivät todellisen trillerin.

Liettuassa upeasti esiintyneet MuKin 01-pojat ottivat kovan päänahan aamuottelussaan. Jo selvähkössä tappioasemassa olleet munkkalaiset eivät heittäneet pyyhettä kehään vaan joukkue väänsi lopulta arvokkaan voiton liettualaisesta SKM:n koripallokoulusta lukemin 37-43. MuKin taistelutahto oli upeaa katseltavaa, eikä meno hidastunut, vaikka palloja menetettiin vastustajalle hieman liian usein.

Viime kaudesta lähes täysin uusiutunut BS Spars Ventspilsistä oli tällä kertaa liian kova vastustaja yritteliäille suomalaisille. Laajalla rintamalla pelanneet munkkalaiset laittoivat Latvian pojat välillä ahtaalle ja tappiosta huolimatta joukkueen fiilis pysyi hyvänä. Vastustajan Kristaps Kilps oli MuKille liian kova kaveri ja Spars löi MuKin pistein 62-76. Huomenna MuKi kohtaa Pyrinnön turnauksen viimeisessä ottelussaan klo 9:00.

Ei ollut ”Thriller in Manila” vaan MuKin 00-poikien ottelua voitaisiin kutsua: ”Ei ratkea matsi minuutissa tai parissa – Szekesfehervarissa”. MuKi joutui pusertamaan täydet 40 minuuttia ennen kuin 53-52 voitto ratkesi vastustajan viime sekunnin ohiheittoon.

MuKi aloitti matsin upeasti, pallo liikkui ja kundit ajelivat vauhdilla korille vuoron perään. Unkarilaisvalmentaja marssitti n. viiden minuutin pelin jälkeen kentälle joukkueensa Nigerialaisjättiläisen, jonka ilmestyminen parketille muutti suomalaisten pelin. Korille ei enää uskallettu ajaa ja joukkue turvautui kaukoheittoihin, jotka ei tahtoneet löytää osoitettaan. Puolustustyöskentely oli kuitenkin jotain sellaista, joka sai ainakin valmentajan ylpeäksi pojistaan. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 22-22.

Tauon jälkeen edettiin kori korista tahdilla, mutta kummallekaan joukkueelle pisteiden tekeminen ei ollut helppoa. MuKin korinteko oli vain muutaman pelaajan harteilla, mutta ottelun ratkaisuhetkillä suomalaiset saivat tarvitsemaansa apua myös penkiltä. Ensin Emppu Uotila rokotti vastustajaa kolmosella ja heti perään kovalla ajolla. Sen jälkeen Karri Kortemaa blokkasi vastustajan heiton ja teki neljä pistettä putkeen. MuKi siirtyi johtoon, josta se ei enää luopunut, vaikka Szolnok lähelle tulikin.

Turnauksen päätöspäivänä sunnuntaina MuKin 00-pojat kohtaavat vielä hyvin pelanneen slovakialaisjoukkueen Povazska Bystrican (klo 10:00 Suomen aikaa) ja romanialaisen runnoen korille tulevan Cluj Napocan (klo 16:00 Suomen aikaa).