MuKin 00-pojat turnausvoittoon Unkarissa

25.10.2015

Iloiset MuKi nollanollat turnausvoiton jälkeen.
Iloiset MuKi nollanollat turnausvoiton jälkeen.
Robin Åvist valittiin ansaitusti turnauksen tähtiviisikkoon. Palkinnon luovutti Balazs Radics.
Robin Åvist valittiin ansaitusti turnauksen tähtiviisikkoon. Palkinnon luovutti Balazs Radics.
Teemu Suokas oli MuKi 01:n paras pistemies Vilnassa ja valittiin myös turnauksen tähdistöön.
Teemu Suokas oli MuKi 01:n paras pistemies Vilnassa ja valittiin myös turnauksen tähdistöön.

Kisapoikien vanhemmat B-junnut (-00) päättivät EYBL-turnauksensa upeasti. Joukkue voitti sunnuntaina kummatkin ottelunsa ja vei osaturnauksen nimiinsä puhtaalla pelillä. Myös 01-pojat lähtivät kotimatkalle voitto takataskusa, kun Pyrintö kaatui päätöspäivänä.

MuKin 00-poikien peli loksahti jengoilleen Unkarin Szekesfehervarissa. Sunnuntaina MuKi pysäytti hyvin pick'n rollia pelanneen Povazska Bystrican (SVK) lukemin 54-86. Slovakit pitivät pelin tasaisena ensimmäiset 15 minuuttia, mutta sitten MuKin puolustus tiukkeni ja joukkue nykäisi 15 pisteen taukojohdon. Toisella puoliajalla piste-ero vain kasvoi ja poikia ei tarvinnut liikaa kuormittaa päivän toista peliä ajatellen.

Viimeisessä pelissä Kisapoikia vastaan asettui romanialainen CS U-BT Cluj Napoca, joka oli toistaiseksi hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Voitotta he myöskin jäivät, sillä MuKi kaatoi joukkueen selvällä erolla (91-52), vaikka munkkalaisten esityksessä oli paljon puutteita.

MuKille siis voitto kaikissa neljässä ottelussa ja alkuturnauksen ykkössija sekä A-lohkon kärkipaikka. MuKin liikkuva ja pelinlukemiseen perustuva hyökkäys herätti vastustajien valmentajissa paljon kiinnostusta ja joukkueen taitava pelaaminen tuli monelle täytenä yllätyksenä. Suomalaiset olivat kooltaan turnauksen pienimpiä joukkueita, mutta taistelutahdolla joukkue korvasi puuttuvat sentit.

Järjestelyt Unkarissa olivat huippuluokkaa. Pelit pelattiin upouudessa hallissa ja majoitus ruokailuineen oli erinomainen. Suuri kiitos järjestäjille ja erityisesti Balazs Radicsille, joka pyörittää EYBL Central Regionia. MuKin 00-pojat matkaavat uudelleen Unkariin tammikuun puolivälissä EYBL:n toiseen alkuturnaukseen ja mahdollisesti myös maaliskuussa, mikäli joukkue selviää lohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Vuotta nuorempi MuKi-joukkue (-01) päätti oman EYBL-urakkansa myös voittoon. Viimeisessä pelissään pojat löivät Mansesterin...eikun Tampesterin Pyrinnön pistein 78-64. Hurjasti kehittynyt munkkalaisjoukkue aloitti EYBL-kautensa mainiosti voittamalla viidestä pelistään kolme. Vastassa oli kuitenkin enimmäkseen baltialaisia huippujoukkueita sekä suuri venäläisseura, joten aihetta tyytyväisyyteen on.

MuKin 01-pojat jatkavat EYBL-kauttaan tammikuun puolivälissä, kun joukkue matkaa Moskovaan perinteikkään CSKA:n isännöimään turnaukseen.

Ensi viikolla palataankin taas normirutiineihin ja kotimainen SM-sarja jatkuu sunnuntaina 1.11. kummankin joukkueen osalta. MuKi 01 isännöi Munkkiniemessä Kori-80:tä ja MuKi 00 matkaa Kallahteen mittaamaan Wartin syyskunnon.