A-pojat hyvällä pelipäällä tappiosta huolimatta

31.10.2015

Tuomo Antikainen oli vahvalla pelipäällä Lahden Suurhallissa.
Tuomo Antikainen oli vahvalla pelipäällä Lahden Suurhallissa.

MuKin A-pojat olivat ottaneet opikseen kahden viikon takaisesta pohjanoteerauksestaan PuHun kotiluolassa. Lauantaina joukkue esiintyi hallitsevaa A-poikien Suomen mestaria Namika Lahtea vastaan pirteästi ja oli voittokahinoissa mukana viime minuutille asti. Lahti tuli lopulta kuitenkin ohi ja vei pelin nimiinsä pistein 69-62.

MuKi matkasi Lahteen vajaamiehisenä, kun kokoonpanosta puuttuivat nilkkavaivaiset Miika Heinonen ja kauden hyvin aloittanut Jarno Oksanen. Joukkueen virolaissentteri Madis Soodla on ollut antibioottikuurilla vajaat kolme viikkoa ja poika saa aloittaa harjoittelun vasta ensi viikolla. Hyvin viime kaudella B-poikien SM-sarjassa pelanneet Pyry Kanerva (9,5 ppg) ja Markus Rajala (11,1 ppg) ovat myös olleet pitkään sivussa polvivamman takia.

Seuran B-poikajoukkueesta oli nostettu kolme pelimiestä (Oksa, Timonen ja Åvist) mukaan Lahti-otteluun ja paikalle saatiin 10 ukkoa. Tämä kymmenikkö osoittikin olevansa valmiina pelaamaan, vaikka Lahti nykäisikin alkuun 10-2 johdon. MuKi nousi tasoihin ja jopa 10 pisteen johtoon, kun kolmatta jaksoa pelattiin.

Helsinkiläisnuorukaiset taistelivat hyvin joukkueena kummassakin päässä kenttää. Viikolla harjoiteltu levypallopelaaminen näytti kannattaneen, sillä pienemmät mukilaiset veivät ottelun leveritilaston nimiinsä lukemin 36-47. Pallosta ei vaan osattu hyökkäyspäässä pitää parempaa huolta ja liika pomputtelu kostautui menetyksinä.

MuKin johtaessa ottelua viimeisellä neljänneksellä Lahti kovensi peliään niin paljon etteivät mukilaiset pystyneet vastaamaan heidän fyysisyyteensä. MuKi ei saanut luotua tekopaikkoja lahtelaisten vaihtaessa aggressiivisesti screenejä, eikä 1vs 1-tilanteissa tahdottu enää päästä puolustajista ohitse.

Ottelusta jäi kuitenkin parempi mieli, sillä joukkueen esitys oli yritteliäs ja ilme positiivinen. Paremmalleen ei vain tällä kertaa voitu mitään.

Namika Lahti – MuKi 69 - 62