A-pojat tarvitsivat tuplajatkoajan

7.11.2015

Enzo Kaminen on aloittanut kauden hyvin.
Enzo Kaminen on aloittanut kauden hyvin.
Otto Lecklin onnistui hienosti.
Otto Lecklin onnistui hienosti.
Robin Åvist käynnisti takaa-ajon.
Robin Åvist käynnisti takaa-ajon.
Tuomas Oksa pelaa kypsästi.
Tuomas Oksa pelaa kypsästi.
Tuomo Antikainen uurasti isot minuutit. (Kuvat: Timo Rajala)
Tuomo Antikainen uurasti isot minuutit. (Kuvat: Timo Rajala)

MuKin ja KTP:n välillä käytiin todellinen jännitysnäytelmä kunnes voittaja ratkesi vasta 50 minuutin pelin jälkeen. Sarjapisteet jäivät lopulta Munkkiniemeen tuloksella 83-78, vaikka välillä näytti usko voitosta jo hiipuneen.

KTP saapui Munkkaan vajaamiehisenä, kun kokoonpanosta puuttuivat mm. aloitusviisikon pelaajista Kaukiainen, Nyman ja Tuomala. MuKilta sivussa olivat samat miehet kuin edellisviikon ottelussa Namika Lahtea vastaan. Tiedossa oli tasainen vääntö ja sellainen yleisön iloksi myös saatiin.

MuKi aloitti ottelun vauhdikkaasti ja pystyi hyvällä liikkeellään luomaan tekopaikkoja isokokoisempaa KTP:tä vastaan. Kotkalaiset luottivat kuitenkin omiin vahvuuksiinsa eli pienemmät mukilaiset vietiin korin alle tai tulikuumalla ranteella pelannut Niki Ahola naulasi viivan takaa. Puoliajalle siirryttäessä Kotka oli siirtynyt pisteen johtoasemaan, mutta munkkalaiset olivat pelanneet pirteästi.

Pukukopista asteli hieman flegmaattinen kotijoukkue ja vierailijat karkasivat noin 10 pisteen karkumatkalle. KTP puolusti koriaan varjellen ja pakottivat MuKin heittämään kaaren takaa. Kisapojat otti ennätysmäärän (47 kpl) 3-pisteenheittoyrityksiä, mutta kun tilaa oli niin paikat täytyi käyttää hyväkseen. Kotijoukkueen osumatarkkuuteen jäi parantamisen varaa, mutta onneksi ratkaisuhetkillä joukkue upotti niitä tarkasti.

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua MuKi oli häviöllä pistein 51-65 ja tilanne näytti kotijoukkueen kannalta huonolta. Aikalisän jälkeen joukkue vaihtoi puolustusmuotoaan ja vasta 15-vuotias Robin Åvist päätti ottaa ratkaisijan viitan harteilleen. Robin teki viimeisen viiden minuutin aikana 12 pistettä ja MuKin puolustus suisti vieraat pois rytmistä. MuKi otti KTP:n johdon kiinni ja varsinainen peliaika päättyi tilanteeseen 69-69.

Ensimmäisellä jatkoajalla MuKi nykäisi jo viiden pisteen etumatkan Tuomo Antikaisen ja Enzo Kamisen onnistuessa korinteossa. KTP ei kuitenkaan luovuttanut ja hyvällä itseluottamuksella pelaava Mathias Rosqvist naulasi ensimmäisen jatkoajan loppuhetkillä step back-kolmosen sisään ja toi joukkueensa toiselle extrajaksolle.

Kummallakin joukkueella rupesi väsy ymmärrettävästi painamaan, mutta MuKi nykäisi jälleen viiden pisteen eron kun Tuomo nakkasi pari kolkkia pussin pohjalle. MuKin sentteri Alen Kuran taisteli loppuhetkillä korin alla vahvasti ja vei tärkeitä levypalloja joukkueelleen. Tuomas Oksa ja Miro Lukangu puolustivat tuttuun tyyliinsä antaumuksella eivätkä antaneet vastustajalle mitään tarjottimella. Myös Otto Lecklin ja Joonas Timonen pelasivat pirteästi ja auttoivat hienosti joukkuettaan maratonottelussa.​

MuKi-KTP ottelutilastot