MYK:ssa hyvä meininki

8.11.2015

MuKi 00:n Karri Kortemaa pussitti kentän korkeimman pistemäärän hyvällä tarkkuudella.
MuKi 00:n Karri Kortemaa pussitti kentän korkeimman pistemäärän hyvällä tarkkuudella.
MuKi 01:n Oscar Storgård petrasi mahtavasti puolustuspeliään ja teki siinä ohessa 12 pistettä.
MuKi 01:n Oscar Storgård petrasi mahtavasti puolustuspeliään ja teki siinä ohessa 12 pistettä.

MuKin B-junnut pelasivat isänpäivänä kaksi SM-ottelua peräkkäin Munkan yhteiskoululla. Viihdyttävä päivä alkoi MuKi 00:n voittaessa HNMKY:n ja iltapäivä jatkui MuKi 01:n hienolla taistelulla Warttia vastaan.

MYK:ssa nähtiin siis hurlumhei-korista isänpäivän kunniaksi. MuKi 00:aa ei juuri puolustaminen kiinnostanut ottelun ensimäisellä puoliajalla Namikaa vastaan, mutta hyökkääminen oli puolestaan tehokasta ja vauhdikasta. Korisukka heilui niin läheltä kuin kaukaakin lähteneiden ratkaisujen päätteeksi, mutta valmennusstaffi ei ilolla seurannut joukkueensa avoimia ovia puolustuspäässä. Puoliaikatilanne 56-44 kertookin, ettei puolustaminen tuntunut kiinnostavan juuri ketään.

Tauolla sitten mietittiin jatketaanko pelaamista edelleen kun pallo on hallussa vai ruvettaisiinko käärimään hihoja myös puolustuspäässä? Pojille meni viesti perille ja intensiteetti nousi uudelle tasolle (niitä tasoja on vielä monta ylempänä). MuKi 00 sai painostettua vastustajan menetyksiin ja vaikeisiin heitonvalintoihin, jonka seurauksena jo helpolta tuntunut hyökkääminen helpottui entisestään. Kisapoikien 00-joukkue takoi taululle lopulta hurjat 115 pistettä ja jätti vastustajan 78:aan. (ottelutilastot)

Munkkalaisryhmästä löytyi monta onnistujaa ja korintekovastuu jakaantui ilahduttavan monen nuorukaisen kaposille harteille. Joukkueen iloista ja liikkuvaa hyökkäämistä on mukava katsella ja joukkuepelaamisen hienouksia näkee usein loistavan pallonliikkeen muodossa. Peliä on kuitenkin pystyttävä jatkuvasti kehittämään tulevaisuuden koitoksia varten.

MuKi 00:n taiston tauottua, vuotta nuorempien mukilaisten joukkue kohtasi kookkaan Wartti Basketin Itä-Helsingistä. Wartti tiedettiin vahvaksi korinalusjoukkueeksi ja muutaman peliminuutin jälkeen MuKi 01 siirtyi paikkapuolustukseen, sillä WB oli rynninyt korin alta taululle reilun kymmenen pisteen johtoaseman.

MuKi sai aikalisän jälkeen tukittua väylät korille ja Wartin hyökkäys ajautui sivuraiteelle. Nuoremmat ja pienemmät länsi-helsinkiläiset taistelivat urhoollisesti korin alla, mutta Wartti haki useita hyökkäyslevypalloja jopa yhden pallonhallinnan aikana ja vieraat saivat pidettyä hankkimansa johdon puoliajalle siirryttäessä. MuKi 01 pelasi ensimmäisen puoliajan alkuminuuttien jälkeen vastustajan kanssa kuitenkin tasavertaisesti ja tilanne oli 20 minuutin pelin jälkeen Wartille 30-42.

Ottelun toinen puolikas jatkui samoissa merkeissä, MuKi 01 yritti suojella koriaan ja Wartti taasen vyörytti sinne koko arsenaalinsa. Vierasjoukkue haki ottelun aikana peräti 29 hyökkäyslevypalloa, kun munkkalaiset saivat noukittua oman korin alta ”vain” 26 puolustuslevaria, eli Wartti hääri ilmatilan herrana. Vartsikan kundeille lopulta ansaittu kauden avausvoitto pistein 50-76.

Nuorten munkkalaisten ei tappiosta huolimatta tarvitse pudottaa päätään alas. Pojat taistelivat hienosti ja alkuhässäkän jälkeen ymmärsivät voivansa laittaa vastustajan ahtaalle. Juuri tällaiset ottelut tekevät joukkueelle hyvää, missä pelaajien täytyy olla jokaisessa tilanteessa hereillä ja pelata suorituskykynsä ylärajoilla. Tällä menolla pelaajille voi povata nousujohteista kehityskaarta heidän vielä nuorella urheilijaurallaan.

MuKi 01 jatkaa SM-pelejään jo torstaina, kun joukkue matkaa Malmin palloiluhallille, missä kotiaan pitävä HNMKY isännöi seuraavan kierroksen ottelua klo 17:20. Tervetuloa katsomaan miten MuKin nollaykköset jatkavat tsemppaamistaan!

Lopuksi vielä hyvät isänpäivätoivotukset kaikille isille! Toivottavasti päivä on ollut teille antoisa, sitä se on MuKi-faijoille ainakin ollut.