A-pojat palasivat voittojen tielle

5.12.2015

Robin Åvist pelasi mainion ottelun. Poika painosti ärhäkästi vastustajan pelinrakentajaa ja teki siinä ohessa 25 pistettä.
Robin Åvist pelasi mainion ottelun. Poika painosti ärhäkästi vastustajan pelinrakentajaa ja teki siinä ohessa 25 pistettä.
Miika Heinonen palasi näyttävästi pitkähköltä tauolta. (Kuvat: Timo Rajala)
Miika Heinonen palasi näyttävästi pitkähköltä tauolta. (Kuvat: Timo Rajala)

Summahallilla nähtiin ehkä kauden parastaan esittänyt MuKin A-poikajoukkue, kun Hongan isännöimän matsin sarjapisteet matkasivat lopulta Munkkiniemeen. Tasapainoisesti pelanneet munkkalaiset ottivat kauden ensimmäisen vierasvoittonsa pistein 78-89.

MuKi oli saanut kokoonpanoonsa jalkavaivastaan toipuneen Miika Heinosen, mutta viime kierroksella pelaamista kokeillut Jarno Oksanen palasi ”vemppa-osastolle”. Samalla osastolla on edelleen Madis Soodla, jonka toipuminen venyy ensi vuoden puolelle.

Nuoret helsinkiläiset olivat pirteällä pelipäällä heti alusta lähtien. Hyökkääminen oli liikkuvaa ja heitot upposivat hyvällä tarkkuudella. Ongelmia aiheuttivat vahvan korintekomentaliteetin omaavat Gummeruksen veljekset, joista Lasse upotti kaukaa ja Juho läheltä. MuKin pisteistä vastasi avauspuolikkaalla enimmäkseen Tuomo Antikainen ja Miika Heinonen.

Toisella puoliajalla MuKi jatkoi hyvää joukkuetekemistään kummassakin kenttäpäädyssä. Korintekoon osallistuivat nyt myös Robin Åvist ja Enzo Kaminen. Vasta 15-vuotias ja MuKin B-junnujen luottotakuri Robin Åvist otti ohjat käsiinsä viimeisen 20 minuutin aikana. Liukas nuorukainen teki jälkipuoliskolla peräti 19 pistettä pitämällä joukkueensa mukana voittotaistossa.

Puolustuksessa Gummeruksen veljekset saatiin pakotettua vaikeampiin ratkaisuihin ja siitä piti huolen Miro ”Lock Down” Lukangu ja Alen Kuran. Pitkien, ohi heitettyjen kolmosten takia levypallopelaaminen oli pienemmille mukilaisille haasteellista, mutta joukkue pystyi repimään irtopallot ratkaisuhetkillä.

Tasainen ottelu ratkesi vasta loppuminuuteilla, kun MuKi sai pelattua vapaita ratkaisupaikkoja hyvällä pallonliikkellään ja extra-syötöillään. MuKi vei viimeiset viisi minuuttia pistein 8-19 ja koko ottelun lukemin 78-89.

Edellisellä kierroksella MuKi kohtasi ToPon Munkkiniemen paikallispelissä. MuKi aloitti ottelun rohkeasti, mutta kuten niin usein tällä kaudella ToPo kiristi tahtiaan vasta puoliaikatauon jälkeen ja meni lopulta menojaan. Nuorempien munkkalaisten pelissä oli paljon hyvääkin, mutta rutinoitunut ToPo vei ottelun kuitenkin nimiinsä numeroin 49-75.