A-pojat voittoputkessa :)

12.12.2015

Frank Rijkaard...vai Miro Lukangu puolustaa kuin eläin.
Frank Rijkaard...vai Miro Lukangu puolustaa kuin eläin.
Miro Lukangu...vai Frank Rijkaard puolustaa kuin eläin.
Miro Lukangu...vai Frank Rijkaard puolustaa kuin eläin.
Kuten tekee myös Mr. Pyrrmeister eli Pyry Marttinen.
Kuten tekee myös Mr. Pyrrmeister eli Pyry Marttinen.

MuKin sitkeät A-pojat ottivat toisen peräkkäisen voiton, kun joukkue väänsi jännittävien vaiheiden jälkeen niskalenkin Tampereen Pyrinnöstä lukemin 73-69. Munkkalaiset joutuivat jälleen esiintymään varamiehisinä ja kokoonpanoa täydentäneet seuran B-pojat nousivat lopulta isoon rooliin.

Viime viikonloppuna kahden kuukauden tauolta kentälle palannut Miika Heinonen muljautti nilkkansa edellisenä päivänä ja A-poikien ainoa korin läheisyydessä viihtyvä pelaaja Alen Kuran sairastui flunssaan. Kuten lähes jokaisessa pelatussa A-poikien ottelussa on hätiin kutsuttu B-poikia ja niin tapahtui myös pelissä Pyrintöä vastaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja kumpikin joukkue pyrki korille todella hanakasti. MuKin pojilla oli huoli omasta miehestään hieman liian suuri ja sen johdosta puolustuksen avut olivat lähes aina myöhässä. Pyrinnön vikkelät takamiehet voittivat puolustajansa aivan liian helposti ja väylä korille oli vain punaista mattoa vaille avattu. Tosin MuKi loi omissa hyökkäyksissään hienoja korintekopaikkoja ja pallon liike oli mallikasta. Ensimmäinen kymppi päättyi MuKin kannalta totutusta poiketen suhteellisen suurinumeroisesti 23-26.

Toiselle neljännekselle lähdettäessä MuKin valmennus painotti apupuolustuksen merkitystä ja taikasana ”sumppu” otettiin käyttöön. Pyrintö ei enää päässytkään korille niin helposti ja vieraat saivat aikaiseksi vain 10 pistettä jakson aikana. MuKille huolia aiheuttivat Tuomo Antikaisen nopeat kolme virhettä ja Enzo Kamisen saama tälli, joten pojat istuivatkin suurimman osan jaksosta penkillä. MuKin B-pojat (Kortemaa, Rautasalo, Oksa, Timonen ja Åvist) ottivat nyt ohjat käsiinsä ja veivät MuKin puoliaikajohtoon 40-36. Hyvät minuutit joukkueelleen neljänneksen aikana antoi myös Otto Lecklin.

Tauon jälkeen edettiin MuKin hienoisessa komennossa ja loppuminuuteista näytti jälleen tulevan kutkuttavia. MuKin puolustusspesialistit Pyry ”Pyrde, Pyffe, Pyrtsi, Pyrholinos” Marttinen ja Miro ”Frank Rijkaard” Lukangu tekivät niin antaumuksella töitä omalla korillaan ettei hattua saa millään nostettua tarpeeksi korkealle heidän kunniakseen. Hyökkäyksessä liike jatkui ja MuKin tekopaikat syntyivät leikkauksista sekä takaovista. Kotijoukkue säilytti puoliajalla hankkimansa neljän pisteen johtoasemansa loppuun asti ja nappasi sarjataulukon kannalta tärkeät pisteet numeroin 73-69.

Ehkä hieman yllättäen on MuKi pysynyt pitämään paikkansa tasaisen sarjan keskivaiheilla, eikä pudotuspelipaikkakaan ole kaukana, kun A-poikien SM-sarja on kierrosta vaille puolivälissä. Joukkue on syksyn kuluessa kärsinyt loukkaantumisista ja toivottavasti vuodenvaihteen jälkeen ryhmä pääsisi kokonaisuudessaan kokeilemaan yhdessä pelaamista. Silloin joukkueen kauden tavoitekin saattaisi muuttua, kun toistaiseksi se on ollut kovuuden ja kokemuksen hankkiminen enimmäkseen henkilökohtaisella tasolla. Valtavasti A-poikien SM-peleistä ovat hyötyneet MuKin 00-syntyneet, jotka on heitetty surutta kylmään veteen ja seurattu miten he siitä selviävät. Nämä B-pojat ovat menneet kauden aikana huimasti eteenpäin ja huomenna sunnuntaina kannattaa tulla seuraamaan miten kaverit pelaavat ikäisiään vastaan, kun Pyrinnön B-junnut saapuvat Munkkaan.

Su 13.12. MuKi 00 – Pyrintö, B-poikien SM-sarja klo 15:20 Munkkiniemen yhteiskoulu
Su 13.12. MuKi 01 – PuHu, B-poikien SM-sarja klo 13:20 Munkkiniemen yhteiskoulu.

Tervetuloa paikalle ja nauttimaan runsaan buffan antimista!