MuKi -01:n puristus ei riittänyt Pyrintöä vastaan

12.12.2015

Teemu Suokas oli pelipäällä Pyynikillä. Huomenna sama meininki PuHu vastaan.
Teemu Suokas oli pelipäällä Pyynikillä. Huomenna sama meininki PuHu vastaan.

MuKin nuorempien B-junnujen pelit jatkuivat lauantaina aamupäivällä Tampereen korispyhätössä eli Pyynikillä. MuKin rosteri oli viime viikonlopusta poiketen täysi ja vastassa vahvasti puolustava ja korille tuleva kotijoukkue. Peliin lähtiessä painotettiin siis yksi vastaan yksi pelaamisen vastuuta molemmissa päissä kenttää, varsinkin levypallotilanteissa.

No siitä painotuksesta ei juuri apua ollut ja Pyrintö runnoi itselleen arviolta ottelun ensimmäiset kymmenen levypalloa. Onneksi muutama kova kaukoheitto löysi tiensä pussukkaan ja ottelu ei ratkennut heti alkuun. Ensimmäiselle pikkutauolle numeroissa 21-14.

Toisella neljänneksellä levypalloja saatiin jo jonkin verran hyppysiin puolustuspäässä, mutta vastapainoksi palloja menetettiin erittäin helpoissa tilanteissa huolimattomuuden takia. Tilastoihin on merkitty ottelussa 18 menetystä, mutta oikea luku on 25-30 välissä. Kuitenkin kovalla taistelulla punakonetta ei päästetty karkuun ja isolle tauolle mentäessä tilanne oli 41-29.

Puoliajalla kopissa yritettiin vielä luoda taisteluhenkeä ja kolmas neljännes alkoikin paljon itsevarmemmalla otteella molemmissa päissä kenttää. Ribareita saatiin taisteltua itselle taas hiukan enemmän ja pallonliike hyökkäyksessä loi ihan kelvollisia korintekotilanteita. Neljännes hävittiin vain neljällä pisteellä lukemin 21-17.

Viimeisellä neljänneksellä molemmat joukkueet pelasivat täysillä loppuun saakka ja kupletin juoni pysyi ennallaan. Erä päättyi 21-16 ja koko ottelu 83-62.

Tilastot kertovat karua kieltä. Pyrinnöllä oli ottelussa enemmän hyökkäyslevypalloja kuin MuKilla puolustuslevypalloja. Pelikovuuteen ei tänään pystytty vastaamaan. Kun helppoja levypalloja ei hyppysiin juurikaan saatu, niin myöskään nopeisiin hyökkäyksiin pääseminen oli työn ja tuskan takana. 5 vs 5 hyökkäys on fyysisempää joukkuetta vastaan haasteellista, joten usein jouduttiin tyytymään vaikeisiin ratkaisuihin. Monet mukin pelaajista menivätkin kentälle enemmänkin selviytymään kuin rohkeasti haastamaan. Siihen täytyy saada tulevissa peleissä muutos.

Ottelussa oli muutamia onnistujiakin. Verner Kortelainen teki ensimmäiset B-poikien SM-pisteensä ja tukki mahtavasti korinalustaa ollessaan kentällä. Verner alkaakin pikkuhiljaa kehittyä pelimieheksi. Nikolas Gustavson oli MuKin takakenttäpelaajista oikeastaan ainoa, joka sai levypalloja hyppysiinsä ja jolta löytyi tarvittavaa pelimiesmäistä asennetta korin alla molemmissa päissä kenttää. Teemu Suokas teki ison päivätyön johtaessaan peliä 37 minuuttia ja naulasi siinä sivussa kovilla heitoilla kentän kovimman pistemäärän. Lisäksi Tony Rautiainen ja Jörgen Ek voivat olla peliinsä tyytyväisiä.

Sunnuntaina SM-pelit jatkuvat molemmilla B-poikajoukkueilla MYK:ssa kun MuKi 01 saa vastaansa PuHun (klo 13:20) ja Pyrintö saapuu MuKi 00:n vieraaksi (klo 15:20).