MuKi-trio esiintyi edukseen Tallinnassa

6.1.2016

Tuomas Oksa valittiin Suomen U16-joukkueen MVP:ksi.
Tuomas Oksa valittiin Suomen U16-joukkueen MVP:ksi.
Markus Rautasalo oli turnauksen tarkin 3p-heittäjä.
Markus Rautasalo oli turnauksen tarkin 3p-heittäjä.
Robin Åvist teki Latviaa vastaan 15 pistettä.
Robin Åvist teki Latviaa vastaan 15 pistettä.

MuKin tehokolmikko (Oksa, Rautasalo, Åvist) oli näkyvässä roolissa Baltic Sea Cupissa, kun Suomen U16-joukkue kohtasi Latvian, Viron ja Ruotsin ikäluokkamaaotteluissa. Tilastojen valossa mukilaiset pelasivat tehokkaasti ja pojat kantoivat runsaasti vastuuta turnauksen aikana.

Suomi voitti kolmesta ottelustaan yhden, kun Suomi kaatoi Viron Make Rautasalon loppuhetkien korilla pistein 77-75. Tappion karvasta kalkkia suomalaisille juottivat Latvia (79-67) ja Ruotsi 62-76). MuKin pojat osoittivat kuitenkin kuuluvansa Suomen U16-maajoukkueeseen, sillä pojat saivat runsaasti vastuuta ja korisukkakin heilui poikien toimesta mukavasti.

Suomen U16-joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittiin MuKin Tuomas Oksa, joka avausottelussa Latviaa vastaan vaihdettiin viimeisenä kentälle. Monipuolinen ”Tume” lunasti näytöillään paikan aloitusviisikkoon seuraavissa otteluissa Viroa sekä Ruotsia vastaan ja lopulta poika pelasi joukkueensa suurimmat peliminuutit. Sulavasti liikkuva ja nöyrästi töitä tekevä Tuomas pelasi fiksusti läpi turnauksen. Samaa työtä lupaava nuori mies on tehnyt seurajoukkueessaan jo vuosikausia.

Markus Rautasalo pyöritti Suomen peliä mallikkaasti. Vikkelä ja taitava takamies puhkoi vastustajan puolustusta mielin määrin löytämällä vapaan jengikaverinsa tai nostamalla itse kaksi pistettä. Ratkaisuja ”Make” olisi voinut ottaa jopa hieman enemmän, mutta joukkuepelaajana hän tarjoili palloa myös muillekin. Kaukoheittonsa eteen töitä tehnyt Markus oli koko turnauksen tarkin kolmenpisteenheittäjä ikäluokassaan ja Suomen paras pistemies yhdessä KTP:n ”Japa” Lehtorannan sekä Mustapha Amzilin kanssa.

Loistavan syyskauden MuKin A- ja B-pojissa pelannut Robin Åvist aloitti BSC:n ottelut vahvasti. Latvialaiset eivät saaneet liukasta Robinia kuriin ja poika heilutti korisukkaa 15 pisteen edestä. Viekkaat ajot ja takaovet kertovat hyvästä pelinlukutaidosta, mitä yleisö Munkkiniemessä on tottunut ”Robsonilta” näkemään. Viroa ja Ruotsia vastaan Robin ei päässyt näyttämään vahvuuksiaan, mutta kaikenkaikkiaan lupaava nuorukainen pelasi kelpo turnauksen.

Tämä em. mainittu kolmikko ja moni muu taitava B-juniori jatkaa kauttaan tulevana sunnuntaina (10.1.) B-poikien SM-sarjassa, kun Keravan Kori-80 kohtaa MuKi 00:n klo 13:20 alkavassa ottelussa. Heti perään (klo 15:20) MuKin nuoremmat B-pojat pelaavat Tapiolan Honkaa vastaan, joten ensi sunnuntaina kannattaa suunnata Munkkiniemen yhteiskoululle katsomaan hyvää junnukorista ja tulevaisuuden huippupelaajia.