Honka nousi jatkoajalle ja voittoon

14.1.2016

Robin Åvist oli MuKin ykkönen Honka-ottelussa.
Robin Åvist oli MuKin ykkönen Honka-ottelussa.

MuKin 00-pojat pelasivat erittäin fyysisen ottelun Honkaa vastaan ja ottelun ratkaisemiseksi tarvittiin jatkoaika. MuKi ei onnistunut säilyttämään johtoasemaansa vaan nälkäisempi Honka vei sarjapisteet loppuhetkien hurmospelillään.

Jo ottelun alusta asti huomasi espoolaisten tulleen pelaamaan tosissaan. Irtopalloihin syöksyivät lähinnä kotijoukkueen pelaajat, kun MuKin pojat välttelivät mustelmia. Samoin levypallot kiinnostivat honkalaisia huomattavasti enemmän, vaikka heillä ei suurempaa pituusylivoimaa ollutkaan. Munkkalaiset saivat hyvän muistutuksen tahdon, tilannekovuuden ja likaisen työn merkityksestä.

Ottelu oli varsin vauhdikas ja varmasti yksi kuluvan kauden kovimpia otteluita B-poikien SM-sarjassa. Harmi, että tällaisia otteluita pelataan harvakseltaan runkosarjan aikana, sillä tiukat pelit opettavat niin pelaajia kuin valmennustakin huomattavasti enemmän.

Kentän kunkkuna hääri Hongan Erik Sajantila, jonka tilastorivi on huikeaa katseltavaa: 23 pist., 13 levyp., 10 syöttöä ja 7 riistoa. Myös pojan palloskriinipelaamisen monipuolisuus oli kuin aikuisten sarjoista. MuKin syömähampaana kunnostautui Robin Åvist, joka naulasi kolmoset tarkasti (7/11), mutta korin alle hänellä eikä muillakaan mukilaisilla ollut juuri asiaa.

Länsi-helsinkiläiset johtivat ottelua vielä 12 pisteellä, kun aikaa oli jäljellä 3:30. MuKin huolimattomuus, pehmeys sekä vastustajan periksiantamattomuus muuttivat kuitenkin viimeisten minuuttien kulkua siten, että kotijoukkue nousi tasoihin varsinaisen peliajan puitteissa.

Jatkoaika olikin sitten Hongan Filemon Halmesmäen näytöstä, joka heitti extra-ajalla 10 pistettä ja johdatti joukkueensa voittoon pistein 93-82. Tappio oli MuKi 00:n kauden ensimmäinen ja ehkä voisi jopa sanoa sen tulleen oikeaan paikkaan ja aikaan.