00-pojat upeasti jatkoon, 01:lle arvokasta kokemusta

17.1.2016

MuKi on välillä puolustanut aggressiivisen mainiosti.
MuKi on välillä puolustanut aggressiivisen mainiosti.
Joonas Timonen ja...
Joonas Timonen ja...
Ville Tahvanainen ovat antaneet kovia näyttöjä turnauksen aikana.
Ville Tahvanainen ovat antaneet kovia näyttöjä turnauksen aikana.

MuKin 00-pojat voittivat lauantaina kummatkin ottelunsa Unkarissa ja varmistivat paikan jatkolohkoon, joka pelataan maaliskuun alussa Debrecenissä. Vuotta nuoremmat mukilaiset joutuivat toteamaan lauantain venäläisvastustajansa (Dynamo ja CSKA) tällä kertaa paremmikseen.

Vuonna 2000-syntyneet mukilaiset pelasivat loistavat ottelut unkarilaisia Ratgeberia ja DKBA:ta vastaan. Aamuottelussa Ratgeberia vastaan MuKi oli hieman pihalla avauspuolikkaalla antamalla vastustajan nigerialaissentterin hääriä korin alla kuin Hakeem Olajuwon aikanaan. Tauon jälkeen MuKin korin alla oli sellainen sumppu ettei kenelläkään ollut sinne asiaa, ei edes ”Juvosen Olalla”. MuKi repäisi eron lähes 30 pisteeseen ja lopputulokseksi muodostui lukemat 59-86. Kisapojat onnistuivat laajalla rintamalla ja parhaiten näkyvillä oli vahvan pelin pelannut Joonas Timonen.

Illalla vastaan asettui Unkarin toistaiseksi ainoan NBA-pelaajan David Kornelin koripalloakatemia. Erittäin liikkuvaa ja energistä peliä pelanneet unkarilaiset eivät kuitenkaan löytäneet lääkkeitä fiksusti pelanneiden suomalaisten pysäyttämiseksi ja MuKille varma voitto numeroin 53-65. HNMKY:tä kotimaan sarjoissa edustava Ville Tahvanainen pelasi jälleen huikean pelin ja näytti kuin hän olisi pelannut pari vuotta nuorempia vastustajia vastaan. Edellisessä ottelussa nilkkansa muljauttanut Lauri Laaksonen joutui huilaamaan iltapelin.

Voittojen ansiosta MuKi eteni EYBL:n Keski-Euroopan lohkon playoff-turnaukseen Debreceniin, joka pelataan maaliskuun 4.-6. päivä. Viiden joukkueen turnauksesta pääsee kaksi parasta joukkuetta toukokuussa Tallinnassa pelattavaan EYBL:n Superfinaaliin.

MuKin 01-poikien Moskovan raportti perustuu lähinnä tekstiviestien ja tilastojen pohjalle. MuKin nuoremmat B-junnut ovat pelanneet yritteliäästi ja joukkueesta on löytynyt uusia ratkaisijoita, mikä on joukkueen kehityksen kannalta tietenkin hieno asia. Kovat pelit ovat saaneet MuKin pojissa esille uusia piirteitä ja näyttäneet myös kehittämisen kohteet.

Perinteiset moskovalaisseurat Dynamo (57-36) ja CSKA (49-61) olivat sen verran rutinoidumpia ja parempia viimeistelijöitä etteivät suomalaiset päässeet heitä yllättämään. Tosin CSKA:aa vastaan MuKi on pelannut turnauksen parhaimman ottelunsa.

Varhain sunnuntaiaamuna MuKi 01 kohtasi viimeisessä ottelussaan riikalaisen DSN:n. Taitavasti heittäneet ja organisoidusti hyökänneet latvialaiset lähettivät munkkalaiset kotimatkalle 65-42 tappion kärsineenä.