MuKi 00-joukkue jatkoon EYBL:n Keski-Euroopan A-lohkosta

19.1.2016

Tässä on joukkueellinen hienoja MuKi-poikia!
Tässä on joukkueellinen hienoja MuKi-poikia!
Keskellä Joonas Timonen - MVP!
Keskellä Joonas Timonen - MVP!

Munkkiniemen Kisapoikien vuonna 2000 syntyneet juniorit pelasivat viime viikonloppuna Unkarissa tyylikästä ja tehokasta korista. Joukkue voitti kaikki neljä peliään ja selviytyi liigan jatkopeleihin.

MuKi osallistui EYBL:n Keski-Euroopan alueen A-lohkoon, jonka toinen ja jatkon kannalta ratkaiseva osaturnaus pelattiin perinteikkäässä unkarilaisessa koriskaupungissa Szolnokissa. MuKi oli voittanut lokakuun avusturnauksessa kaikki neljä oitteluaan ja sama tahti jatkui myös viime viikonloppuna, kun lohkon kärkisijoista ja jatkopaikoista taisteltiin.

Suomalaisjoukkue oli kooltaan selvästi turnauksen pienin, mutta myös samalla vauhdikkain. MuKin liikkuva ja joukkuepelaamiseen perustava hyökkäämistapa oli selkeästi poikkeava muihin joukkueisiin verrattuna. Lähes jokainen vastustaja pelasi hitaahkoa puolenkentänhyökkäystä ja merkkipelejä, jotka olivat nopean scouttauksen jälkeen helposti pysäytettävissä.

Viimeisessä ottelussaan MuKi kohtasi belgradilaisen KK Flashin, joka vielä ensimmäisen osaturnauksen jälkeen oli mukana taistelemassa jatkopaikoista. Serbit kuitenkin hävisivät perjantain avausottelunsa ja sen jälkeen alkoikin käsien levittely, joka jatkui sunnuntaihin asti. MuKi siis hoiteli balkanin pojat lopulta suhteellisen helposti lukemin 78-52.

MuKi voitti EYBL CE Regionin A-lohkon puhtaalla pelillä (8-0) ja eteni yhdessä Szolnoki Olaj KK:n kanssa playoff-turnaukseen Debreceniin, joka pelataan 4.-6.3. Turnauksen muut joukkueet ratkeavat B-lohkon toisen osaturnauksen jälkeen tammikuun lopussa. Lähinnä jatkopaikkaa toistaiseksi ovat B-lohkon kärkijoukkueet Vasas Akatemia Budapestista sekä Slovenialainen BC Helios Suns. Järjestäjäkaupungin Debrecenin joukkue on automaattisesti mukana jatkoturnauksessa.

A-lohkon runkosarjan MVP:ksi valittiin loistavasti pelannut Joonas Timonen ja tähtiviisikkoon valittiin Robin Åvist. Kummatkin hienot junioripelaajat ovat Pussihukkien kasvatteja, missä Elias Räisänen on tehnyt poikien kanssa mielettömän hyvää työtä. Moni mukilainen kasvoi sekä onnistui runkosarjan aikana ja odotettavissa onkin erittäin mielenkiintoinen kevät niin yksittäisten pelaajien kuin joukkueiden suhteen.

MuKi kiittää turnausjärjestäjiä erittäin laadukkaasti hoidetusta turnauksesta. Puitteet, majoitukset ja ruokailut olivat viimeisen päälle eikä mitään valituksen sanaa tule edes mieleen.