MuKin grindaus ei riittänyt

31.1.2016

Miika Heinonen toipui pelikuntoon. (Kuva: Timo Rajala)
Miika Heinonen toipui pelikuntoon. (Kuva: Timo Rajala)

A-poikien hallitseva Suomen mestari Namika Lahti ei antanut MuKille mahdollisuutta yllätykseen. Vahva vierasjoukkue vei pudotuspelien kannalta tärkeät sarjapisteet Päijät-Hämeeseen.

MuKi oli saanut riveihinsä pitkään loukkaantuneena oleen Miika Heinosen ja muutenkin joukkueen terveystilanne oli hyvä. Pojat olivat vetäneet viikolla monta energistä harjoitusta ja fiilikset MuKi-leirissä kohosivat ennen ottelun alkua.

Namika Lahti oli kuitenkin heti valmiina pelaamaan, kun aloitusheitto nostettiin ilmaan. MuKin pojilla näytti käsijarru jääneen päälle, sillä niin heikosti joukkue liikkui varsinkin hyökkäyspäässä. Toki vastustajan puolustuksella oli siihen osuutensa, mutta silti poikien hyökkääminen oli ihmeen passiivista.

Lahti repäisi ensimmäisellä neljänneksellä n. kymmenen pisteen eron, joka kesti ottelun loppuun asti. MuKi väänsi ja käänsi minkä pystyi, mutta eroa ei saatu kavennettua millään. Lahdenkin korinteko oli työn ja tuskan takana, mutta varsinkin korin alla heidän selkeä pituusylivoimansa näkyi levypallotaistelussa hieman liian selvästi. Kotijoukkue pystyi usein pakottamaan vastustajan vaikeahkoon heittoon, mutta lahtelaiset nostivat kuitenkin kaksi pistettä hyökkäysribareista. Fyysisesti pelanneelle Namika Lahdelle vähäkorinen, mutta ansaittu otteluvoitto pistein 50-63.