Nitrot tarpeen B-junnujen peleissä

31.1.2016

Robin Åvist näytti jälleen olevansa maan kärkipelaajia ikäluokassaan.
Robin Åvist näytti jälleen olevansa maan kärkipelaajia ikäluokassaan.
Emil Uotila on noussut hyvään vireeseen kevään kynnyksellä.
Emil Uotila on noussut hyvään vireeseen kevään kynnyksellä.
Tuomas Oksa taisteli niin Warttia kuin flunssaakin vastaan.
Tuomas Oksa taisteli niin Warttia kuin flunssaakin vastaan.
Karri Kortemaa oli monessa mukana entistä joukkuettaan vastaan. (Kuvat: Mikko Kortemaa)
Karri Kortemaa oli monessa mukana entistä joukkuettaan vastaan. (Kuvat: Mikko Kortemaa)

Munkkiniemen Kisapoikien B-junnut antoivat sunnuntaina faneilleen aihetta sydämentykytyksiin, jotka eivät aina olleet ihan rytmissä. MuKi 00 voitti Wartin värikkäiden vaiheiden jälkeen ja MuKi 01 kävi Keravalla kärsimässä vaivaisen pisteen tappion.

Munkkiniemen yhteiskoulussa kohtasivat B-poikien SM-sarjan kärkipään joukkueet ja tiedossa oli tiukkaa taistelua sarjapisteistä. Ottelun avausjakso päättyi Wartin johtoon 10-12, mutta toinen neljännes olikin sitten MuKin dominointia. Munkkalaiset pystyivät puhkomaan Wartin säkittävän puolustuksen ja löysivät extrasyötöillään vapaan kaukoheittäjän. Kisapojat siirtyi hyvissä tunnelmissa puoliajalle tilanteessa 35-22.

Tauon jälkeen kentällä näytti olevan enää yksi joukkue ja se oli mustakeltaisissa pelannut Wartti. Vierailijat nostivat selkeästi intensiteettiään ja veivät pallot pehmeiksi muuttuneiden mukilaisten käsistä. MuKin peli lamaantui ja hetkessä tilanne tasoittui kutkuttavan jännittäväksi.

MuKi 00 ei kuitenkaan antanut Wartin pyyhkäistä ohitseen, vaan pojat ottivat itseään niskasta kiinni ja Robin Åvist ryhdistäytyi tekemällä pienen huilin jälkeen kuusi pistettä putkeen. Muutkin jätkät heräsivät jälleen pelaamaan ja kotijoukkue kasvatti eron kymmeneen pinnaan (55-45), kun aikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia.

Jatkuvasti fyysisesti kasvaneet ja voimistuneet warttilaiset eivät tavoilleen uskollisesti kuitenkaan luovuttaneet, vaan joukkue hinasi itsensä vielä kiinni sarjapisteisiin aivan ottelun loppuhetkillä. Pelikellon käydessä viimeistä minuuttiaan tilanteessa 58-55, naulasi Robin Åvist nurkasta kolmosen pussin pohjalle ja MuKi 00 pääsi lopulta pälkähästä loppunumeroin 63-57.

MuKin onnistujiin voidaan Robinin lisäksi laskea Markus Rautasalo, joka ahkeroi kummassakin kenttäpäädyssä. Emil Uotila ja Lauri Laaksonen väänsivät vahvojen warttilaisten kanssa läpi ottelun, ainostaan poikien virhevaikeudet hidastivat heidän menoaan. Flunssainen Tuomas Oksa teki miehen työn levypallotaistelussa.

MuKin nuoremmat B-pojat pelasivat samaan aikaan Keravalla omaa peliään Kori-80:ä vastaan. Pahasti vajaamiehisen munkkalaisjoukkueen kokoonpano kaventui entisestään, kun ottelun tuoksinnassa loukkaantuivat vielä Oscar Storgård ja Tony Rautiainen.

Nuoret munkkalaispojat eivät kuitenkaan jääneet murehtimaan tilannetta, vaan taistelivat urhoollisesti loppuun saakka. Joukkue vaihteli tiuhaan puolustusmuotojaan ja sai keravalaisten koritehtailun hieman sekaisin. Liukas Jarkko Pönnelin oli kuitenkin MuKi 01:lle liian vaikea pideltävä ja poika luikerteli korille peräti 34 pisteen edestä.

MuKi vei ottelun levypallot hienosti nimiinsä lukemin 65-44, mutta vaatimaton kakkosten viimeistelytarkkuus ja menetysten määrä kostautui, kun voitosta pelattiin. Kisapojat siirtyi pisteen johtoon, kun upeasti pelannut Eetu Marjasvaara tykitti kovan kolmosen ajassa 39:37. Vain kaksi sekuntia ennen loppusummeria kotijoukkueen Olli Savolainen pyrki laidasta korille ja MuKin taistelun ruumiillistumalle Andrei Makaroville vihellettiin virhe. Joukkuevirhetilin oltua täynnä, pääsi Savolainen viivalle ja poika onnistui molemmissa vapaaheitoissaan. Vierailijoiden Joonas Laukkonen osui vielä korirenkaaseen viime sekunnin heitollaan puolesta kentästä, mutta MuKi 01:n harmiksi pallo kimposi raudan väärälle puolelle. Kori-80:lle voitto numeroin 72-71.

Hieno esitys kuitenkin nuorilta MuKi-pojilta ja taistelu jatkuu ensi viikonloppuna.