Pelkkiä voittoja Unkarista ja paikka Superfinaaleihin takataskussa

7.3.2016

MuKin iloinen B-poikajoukkue eteni EYBL:n Superfinaaleihin puhtaalla pelillä.
MuKin iloinen B-poikajoukkue eteni EYBL:n Superfinaaleihin puhtaalla pelillä.
Loistavasti pelannut Ville Tahvanainen valittiin playoff-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).
Loistavasti pelannut Ville Tahvanainen valittiin playoff-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).
Tuomas Oksa oli yksi all stars-viisikon pelaajista.
Tuomas Oksa oli yksi all stars-viisikon pelaajista.
Markus Rautasalo oli joukkueensa paras.
Markus Rautasalo oli joukkueensa paras.
MuKin 01-poika Andrei "Arska" Makarov toi kaivattua voimaa korin alle.
MuKin 01-poika Andrei "Arska" Makarov toi kaivattua voimaa korin alle.

MuKin 00-pojat jatkoivat voittojen tiellä CEYBL:n playoff-turnauksessa Debrecenissä. Helsinkiläiset voittivat lauantaina unkarilaisen Szolnoki Olaj KK:n selkein numeroin ja iltaottelussa lyötiin isäntäjoukkue Debrecen. Viimeisenä turnauspäivänä kaatui vielä Vasas ja MuKin CEYBL:n rekordiksi muodostui puhdas 12-0.

Lauantain aamupäiväpelissä munkkalaiset tarvitsivat voiton pitääkseen jatkomahdollisuutensa omissa käsissään. Poikien ruuminkielestä huokui hyvä pelivalmius ja se osoittautui todeksi myös kentällä. Viime lokakuussa MuKi voitti vaivoin saman joukkueen (53-52), mutta tällä kertaa Kisapojat ei antanut vastustajalleen saumoja menestyä. Munkkalaisten joukkuepuolustus vei tilan ja pelihalut Szolnokin kookkaalta sentteriltä, joka sai pelissä lopulta aikaiseksi vaivaiset kaksi pistettä. Kisapoikien korinteko jakaantui ilahduttavan laajalle rintamalle ja myös peliminuutteja jaettiin jokaiselle illan Debrecen-ottelua ajatellen. Szolnokin valmentaja teki samoin huomattuaan voiton karkaavan joukkueeltaan. MuKille voitto 80-53

Illan vastustaja, turnauksen isäntänä playoff-turnaukseen mukaan päässyt Debrecen oli yllättänyt kaikki paikallaolijat. Joukkue oli voittanut kaksi edellistä peliään n. 20 pisteellä (Vasas ja Helios) ja kotikatsomon äänekkäästi kannustamana ryhmä prässäsi vastustajansa todella ahtaalle ja pelaajien intensiteettitaso oli erittäin korkealla. MuKi joutuisi siis tiukkaan puristukseen ja peliin valmistauduttiin hieman normaalia pidemmällä ottelupalaverilla.

MuKi osoitti todellista pelisilmää purkiessaan Debrecenin prässin ilman suurempia ongelmia. Pelivälinettä liikutettiin fiksusti ja kaverit tulivat myös hienosti palloa vastaan. Parin puolenvaihdon jälkeen joku mukilainen löytyi täysin vapaana korintekoon ja kotiyleisön harmiksi MuKi heilutti nätisti tahtipuikkoa avausjaksolla (25-21).

Toisella neljänneksellä tahtipuikko heiluikin sitten raivoisasti. Jakso päättyi MuKille peräti 22-3 ja munkkalaiset esittivät neljänneksen aikana kauden parastaan. Vastustaja pyrki hanakasti korille, mutta edessä oli aina valkopaitainen MuKi-pelaaja. Suomalaiset ottivat unkarilaisilta kaikki eväät pois ja sarjan ykköstykki (27.1 ppg) jäi MuKi-poikien huomassa lopulta vain viiteen pisteeseen.

Toisella puoliajalla Stadin kundit jatkoivat kypsää pelaamistaan, vaikka vastustaja kokeili lähes kaikkia eri puolustusmuotoja maan ja taivaan väliltä. Kuitenkin turhaan, sillä MuKin itseluottamus oli sitä luokkaa, että ongelmatilanteet ratkaistiin ilman suurempia kommervenkkejä. MuKi päästeli loppuun asti kaasu pohjassa ja rohmusi voiton masentuneelta kotijoukkueelta lukemin 48-81.

Voiton ansiosta MuKi 00-joukkue jatkoi seuran 99-poikien viitoittamaa tietä etenemällä ikäluokkansa Superfinaaleihin. Vuotta vanhemmat tekivät sen kahdesti ja nyt 00-pojat etenivät korkeatasoisen liigan lopputurnauksen EYBL:n Keski-Euroopan lohkon mestareina.

Jäljellä oli vielä yksi jatkon kannalta merkityksetön ottelu Vasas Academya vastaan sunnuntai aamupäivänä. Pojat eivät lyöneet lekkeriksi, vaikka playoff-turnauksen voitto ja EYBL-kauden jatko olivat jo varmistuneet. MuKin pelityyli ja varsinkin syöttöpeli oli kerännyt kehuja vastustajajoukkueiden valmentajilta. Sama pelitapa jatkui myös viimeisessä pelissä ja upeiden sommitelmien sekä pallonliikkeen jälkeen vastustaja joutui usein avaamaan pelin oman päätyrajansa takaa. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Munkan pojat kasvattivat piste-eroa pikkuhiljaa ja lopulta MuKille kirjattiin selkeä voitto 96-72.

Munkkiniemen Kisapoikien 00-joukkueen seikkailuja Unkariin voidaan pitää varsin onnistuneina. Järjestelyt olivat joka kerta aivan huippuluokkaa ja urheilijanuorukaisia kohdeltiin paikan päällä erinomaisesti. Olosuhteisiin erittäin tyyväinen MuKijengi voitti kaikki 12 otteluaan ja vaikka pelin fyysisyys ei ollut aivan Baltian tasoa niin vastustajat olivat selvästi kookkaampia kuin pohjolassa. MuKi kohtasi EYBL:n Keski-Euroopan lohkossa uusia tuttavuuksia, kun vastaan asettui unkarilainen, kazakstanilainen, romanialainen, serbialainen, slovakialainen ja slovenialainen U16-joukkue. Pojat ottivat mittaa kavereista, jotka ovat mm. Real Madridin, Virtus Bolognan tai Olimpija Ljubljanan haarukassa. Ehkä jonain päivänä vastaavat seurat ovat kiinnostuneita myös MuKin pelaajista. Se on yksi syy minkä takia näitä reissuja tehdään.