A-pojat jatkavat uskomattomia esityksiään

20.3.2016

Alen Kuran pelaa uransa parasta kauttaan. Poika on täyttänyt MuKin puuttuvan palasen korin alta mainiosti.
Alen Kuran pelaa uransa parasta kauttaan. Poika on täyttänyt MuKin puuttuvan palasen korin alta mainiosti.
Joonas Timonen on ratkonut MuKille tänä vuonna pelejä niin B- kuin A-junioreissakin.
Joonas Timonen on ratkonut MuKille tänä vuonna pelejä niin B- kuin A-junioreissakin.
Miika Heinonen on tehnyt vahvaa jälkeä toivuttuaan loukkaantumisistaan.
Miika Heinonen on tehnyt vahvaa jälkeä toivuttuaan loukkaantumisistaan.
Pyry "Pyffmaister" Marttinen on kehittynyt valtavasti kauden aikana. (Kuvat: Timo Rajala)
Pyry "Pyffmaister" Marttinen on kehittynyt valtavasti kauden aikana. (Kuvat: Timo Rajala)

Perjantai-iltana MuKin A-poikajoukkue kohtasi hyvässä kevätvireessä olevan KaU:n aina niin tunnelmallisessa Karkkilan liikuntahallissa. Voitto pitäisi MuKin pudotuspelitaistossa hyvin mukana ja sehän Karkkilasta kaikkien yllätykseksi kairattiin. Lauantaina Mykkiin saapui vieraita Espoosta, kun Honka testasi miten MuKi oli palautunut eilisestä. Hyvin oltiin palauduttu ja Honkakin kaatui, joten kaikki on edelleen omissa käsissä.

Taistelu playoffpaikoista kiihtyy ja MuKi osoitti edelleen haluavansa mukaan mitalipeleihin. Miesten 1 B-divisioonassa loistaneet KaU:n A-junnut joutuivat tällä kertaa toteamaan nuorten munkkalaisten voitontahdon, vaikka ottelu ei tasokkuudeltaan noussut kauden kärkipelien joukkoon.

Hieman odottavissa tunnelmissa edennyt ensimmäinen puoliaika kirjattiin vierasjoukkueen pisteen johtoasemassa (38-39). KaU:lla oli pari kertaa mahdollisuus nykäistä piste-ero suuremmaksi, mutta MuKin aikalisät katkaisivat kotijoukkueen runit sekä Miika Heinosen kovat ratkaisut pitivät tilanteen tasaisena.

Toinen puoliaika ei muuttanut ottelun käsikirjoitusta, mutta MuKin onneksi joukkueen riveistä löytyi uusia ratkaisijoita, kun Heinonen otettiin erikoisvartiointiin. Kisapoikien sentteri Alen Kuran pyörähteli korin alla kuin tanssilattialla konsanaan ja nosteli täkeitä pisteitä joukkueelleen. Enzo Kaminen pommitti neljä kolkkia pussiin ja venytti Karkkilan puolustusta, jotta mm. loistavan pelin pelannut Joonas Timonen pääsi ajelemaan korille. Vasta B-juniori-ikäinen ”JondeTinde” väänsi tasapäin Karkkilan huippulupaavan Aatu Kivimäen kanssa, joten CEYBL:n U16-runkosarjan MVP on kyllä näyttöjä tällä kaudella antanut.

Loppuhetket olivat taas kynsien pureskelua. Tuomo Antikaisen kova kolmonen, Timosen onnistunut vapari ja koko joukkueen periksiantamaton puolustus viimeisellä minuutilla jättivät lopulta KaU:n kahden pisteen päähän (75-77).

Palautusjuomat oli juotu ja äitien tekemät runsaat aamupalat syöty, sillä iskussa piti olla, kun aina vaarallinen Honka marssi Munkkiniemeen heti seuraavana aamupäivänä. MuKi näytti lämmittelyssä energiseltä, mutta Honka kuitenkin aloitti paremmalla vauhdilla ja varsinkin Juho Gummerus hääräsi korin alla miehen ottein. MuKi joutui aloittamaan pelin hieman pienemmällä viisikolla, kun Alen Kuranin polvi kipeytyi alkulämmittelyn aikana ja pojan pelaaminen muuttui epävarmaksi. Pari Buranaa tekivät kuitenkin tehtävänsä ja ”Allu” hyppäsi kehiin paimentamaan Hongan vahvaa sentteriä. Muutkin match upit osuivat paremmin kohdilleen ja MuKi siirtyi kuskin paikalle.

MuKi sai liikkuvalla pelillään kasvatettua mukavan puoliaikajohdon (37-28), mutta tauon jälkeen oli Hongan vuoro vaihtaa pienempi vaihde silmään ja kiihdyttää rinnalle. Kotijoukkueen hyökkääminen muuttui pallon siirtelyksi kaarella, kunnes aikalisällä korostettiin korilleajojen merkitystä. Silloin olivat korvat höröllä ainakin Robin Åvistilla, Joonas Timosella ja Pyry Marttisella, jotka ohjeet saatuaan iskivät vuorotellen ahnaasti korille ja herättivät MuKin uinuneen hyökkäyksen jälleen eloon.

Vajaa 9 minuuttia ennen loppusummeria tilanteessa 53-51 MuKin lopullinen irtiotto käynnistyi ja erittäin arvokas voitto merkattiin munkkalaisille lukemin 77-63. Voiton tärkeinä arkkitehteinä hääräsivät jälleen seuran B-junnut, jotka rohkeilla suorituksillaan karistivat vastustajan kannoiltaan kuten myös niin monissa muissa MuKin A-poikien peleissä tämän kauden aikana. Harmi ettei näiden 00-poikien upeita suorituksia tunnuta noteerattavan muualla kuin Munkkiniemessä.

Kisapoikien A-junnujengi on pelannut helmi-maaliskuussa erittäin vahvasti. Joukkue etenee kuuden voiton putkessa kohti ratkaisevia runkosarjaotteluita, kun kierroksia on jäljellä enää kaksi. Muita joukkueita lähes 2-3 vuotta nuoremmat mukilaiset ovat viime peleissään kaataneet sarjan kaikki kärkijoukkueet (HoNsU, ToPo ja KaU) ja ryhmän yhteishenki, itseluottamus sekä taistelulutahto ovat käsittämättömän korkealla tasolla. Pojat ovat saaneet treenata läpi kauden MuKin M2D:ssä pelaavan miesten jengin kanssa ja harjoituksista saatu kovuus sekä terävyys ovat selvästi vieneet poikia eteenpäin. Lähiviikkojen aikana nähdään riittääkö poikien potku mitalipeleihin asti?