MuKi täyttää 50-vuotta!

13.6.2016

MuKin perustajajäsenet Tuomo Keskimäki (vas.) ja Martti Tenhola.
MuKin perustajajäsenet Tuomo Keskimäki (vas.) ja Martti Tenhola.
MuKin ensimmäinen pelipaita vuodelta 1966.
MuKin ensimmäinen pelipaita vuodelta 1966.

Tasan puoli vuosisataa sitten, kesäkuun 13. päivä 1966, patentti- ja rekisterihallitukseen toimitettiin Munkkiniemen Kisapojat ry:n perustamispaperit. Edesmenneen munkkalaisen huippupelaajan Jorma ”Pilkku” Pilkevaaran keksimä seuran nimi MuKi näki päivänvalon ja pienehkön kaveriporukan korisjengi on vuosien saatossa kasvanut lähes 200 jäsenen elinvoimaiseksi koripalloseuraksi.

MuKin junioritoiminta käynnistyi toden teolla vuonna 2011, vaikka seuran historia viekin huomattavasti pidemmälle. Seuran pelaajamäärä on ollut tasaisessa kasvussa viime vuosina ja menestys kentillä on ollut hienoa. MuKi on saavuttanut viimeisen viiden vuoden aikana neljä SM-kultaa ja yhden SM-pronssin. Mainetta on niitetty myös ulkomailla ja seuran miesten joukkue tavoittelee villillä kortilla paikkaa ensi kauden valtakunnalliseen M1B-divisioonaan. Nuorten maajoukkueleireillä on ollut vahva MuKi-edustus, joten voidaan sanoa, että MuKilla on tällä hetkellä hyvä vauhti päällä.

MuKi järjestää juhlavuotensa kunniaksi erilaisia tapahtumia loppuvuoden aikana ja suuremmat 50-v kemutkin on tiedossa. Näistä tiedotetaan tarkemmin loppukesän kuluessa.