MuKin 00-pojille kokemusta A-junnukoriksesta

29.8.2016

Eetu Lähdetniemi palasi ilahduttavasti pelikentille yli kymmenen kuukauden tauon jälkeen.
Eetu Lähdetniemi palasi ilahduttavasti pelikentille yli kymmenen kuukauden tauon jälkeen.

Nollanollat olivat viikonloppuna entisen EHBT:n eli nykyisen Tallink Tournamentin A-poikien kutsusarjassa. Vastassa oli maan parhaat 98-99 pumput ja haaste siis ainakin pituudeltaan sekä hauiksen paksuudelta astetta Mukijengiä väkevämpi. Tuloksena olikin 5kpl häviöitä tiukkojen vääntöjen jälkeen.

Ensimmäisessä pelissä perjantai-iltana kesähöyryjä päästeltiin Namika Lahtea vastaan ja peli ei tasoltaan kovin kummoiseksi kohonnut. Okko Ailio pelasi ensimmäisen pelin MuKin riveissä ja Eetu Lähdetniemi palasi pelikentille pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Korin alla oli vastassa Lahden isot järkäleet (Robert Bärlund & Karli Kursa), joten poikien haaste oli melkoinen. Koko joukkue taisteli kuitenkin esimerkillisesti ja lopulta tuloksena oli tiukka kahden pisteen jatkoaikatappio.

Toisessa pelissä lauantaiaamuna vastassa oli KTP. MuKi esittelikin heitä vastaan erittäin näyttävää hyökkäyspään pelaamista ja vei peliä toisen jakson puoliväliin saakka. KTP sai kuitenkin Vili Nymanin johdolla aikaiseksi pidemmän pisterunin, jolloin ero kasvoi kymmeneen pisteeseen. Pojat taistelivat vielä viimeiset minuutit ja pariin otteeseen käytiin 4-6 pinnan päässä, mutta sen lähemmäksi ei enää potku riittänyt. Tässä pelissä ensimmäistä kertaa MuKi-pelipaidan puki ylleen Unkarista vaihtovuodeksi Suomeen tullut Levente Ando.

Kolmas peli oli fyysistä Honkaa vastaan. Miesten kakkosdirressä jo viime kauden pelannut Honkamiehistö pelasi koko matsin sääntöjen rajamailla käyttäen kaikkia siellä opittuja porsasteluita ja MuKimiehistö ei kyennyt vastaamaan siihen kuin ajoittain. Kuitenkin tässäkin pelissä käytiin johdossakin vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta Honka sai pelin käännettyä itselleen viimeisillä minuuteilla.

Sunnuntain aamupeli Helsingin Namikaa vastaan oli puolustuksellisesti heikoin. Virheitä tehtiin läpi pelin ja ainoastaan Emil Uotilan hurja heittopäivä nosti MuKin jopa pinnan johtoasemaan toisen puoliajan alkupuolella. Kuitenkin loppuminuutit olivat pelkkää alamäkeä ja tuloksena turnauksen isoin tappio (n.15p).

Viimeisessä pelissä vastassa oli Pussihukat Vantaalta. Molemmat joukkueet hyökkäsivät ilman suurempia paineita ja koreja sekä johtoasemaa vaihdeltiin viimeisille minuuteille saakka. Noin kolme minuuttia ennen loppua PuHu sai kymmenen pisteen runin, joka ratkaisi ottelun heille.

Kokonaisuutena turnaus oli lupauksia herättävä. Joukkue pelasi ilman ainoitakaan yhteisiä joukkueharjoituksia, uusia pelaajia oli useita ja kokoonpanoa vaihdeltiin jokaiseen peliin, jotta peliminuutteja oli kaikille tarjolla. Joonas Timonen puuttui riveistä sairasteluiden takia kokonaan ja muu U-16 EM-miehistö (Rautasalo, Oksa & Åvist) taisteli väsymystä vastaan. Nyt pojilla onkin huilin aika, että muutaman viikon päästä alkaviin SM-karsintoihin saadaan ensin akut ladattua ja sen jälkeen yhteispeli hiottua uomiinsa.

-JT