Asiallinen avauspäivä SM-karsinnoissa

1.10.2016

MuKi 2 kerkesi tekemään kulttuurikierroksen Langinkoskelle otteluiden välissä.
MuKi 2 kerkesi tekemään kulttuurikierroksen Langinkoskelle otteluiden välissä.

A- ja B-poikien SM-karsintojen ensimmäinen päivä sujui MuKin osalta suhteellisen hyvin. A-pojat voittivat kolme päivän neljästä ottelustaan ja B-pojat hoitelivat kummatkin vastustajansa selkein numeroin. Sunnuntai on kuitenkin uusi päivä ja kaikki on mahdollista.

Karhuvuoressa aloitettiin matsit klo 10:00, kun KTP ja MuKi 2 kohtasivat ”kuolemanlohkon” avausottelussa. Kotkalaisten riveissä nähtiin viime vuodesta poiketen korisliigajoukkueessakin pelaavat Vili Nyman ja Severi Kaukiainen, joten MuKille oli tiedossa tukalat oltavat. Ottelu eteni kuitenkin tasatahtiin ja MuKi oli saanut pidettyä Kotkan ykköstykit kurissa. Munkkalaisten takamies Miika Heinonen otti ohjat käsiinsä kentän kummassakin päädyssä ja tärkeä avusvoitto kirjattiin Kisapojille pistein 73-65. Sormensa likoon voiton eteen laittoivat myös hurjasti kehittynyt Pyry Marttinen ja flunssan kourista selvinnyt Alen Kuran.

Iltaottelu JKS:ää vastaan päättyi voittoon 41-91 ja pirteästi pelanneet Aron Dahlberg sekä Eetu Lähdetniemi intoutuivat pistetehtailuun. Ilahduttavaa oli nähdä kentällä myös Markus Rajala, joka pelasi ensimmäiset pelinsä yli vuoden takaisen polvioperaationsa jälkeen.

Sunnuntaina MuKi 2 kohtaa Hongan klo 10 ja Ura Basketin klo 14:00. Kaksi kovaa peliä siis tiedossa ja MuKin täytyy jaksaa rutistaa loppuun asti.

Tampereella MuKi 1 väänsi tiukasti Rocks 1:n kanssa ja ottelu ratkesi lopullisesti vasta toisella puoliajalla, kun MuKin tason nosto vei joukkueen lopulta selvempään johtoasemaan. Rocksin erittäin lupaava Michael Besselink riehui kentällä n. 35 pisteen edestä, mutta lopulta hänellekin löytyi pysäyttäjä Oskari Koskelan muodossa. MuKin onnistujia olivat myös Robin Åvist, Okko Ailio ja myös pitkän toipilasjakson jälkeen kentälle palannut Jarno Oksanen, joka upotti kolme kolkkia perä perään, kun MuKijengi nykäisi eroa kolmannella neljänneksellä. MuKi 1:lle lopulta voitto lukemin 86-78.

Päivän toinen peli koitui tappioksi, kun ensimmäisellä puolikkaalla erittäin tarkasti kaukoheittojaan upottanut Pyrintö 1 karkasi puoliaikaan mennessä 15 pisteen johtoon. MuKi 1 nousi neljännellä jaksolla vielä 8 pisteen päähän, mutta eroa ei saatu kurottua sen pienemmäksi ja Pyrintö kaunisteli lopputulokseksi 77-60. MuKin vikkelä takamies Markus Rautasalo jatkoi hyviä otteitaan ja oli Tampesterin pojille vaikea pideltävä. Myös tuore mukilainen Riku Halmesmäki väläytteli mahtavia vauhtivarastojaan. Pelistä olisi voinut tulla hieman tiukempi, jos munkkalaiset olisivat osuneet edes hieman tarkemmin heitoissaan, mutta nyt ei ollut paras heittopäivä.

Sunnuntaina MuKi 1 kohtaa aamutuimaan (klo 9:30) EBT:n ja päivän päättää ottelu Kouvoja vastaan klo 16:00. Voitot näistä peleistä veisivät MuKi 1:n A-poikien SM-sarjaan, joten tsemppiä pojat huomisiin peleihin.

MuKin B-pojilla oli hieman helpommat oltavat kuin vanhemmalla ikäluokalla. Länsi-Helsinkiläiset avasivat päivän hurjalla vauhdilla ja väännöllä, jonka uhriksi joutui Salon Vilpas. MuKin pelitempo, koko ja intensiteetti oli omalla tasollaan ja joukkue kääri karsintojen ensimmäisen voittonsa numeroin 31-115.

Iltapelissä joukkue kohtasi perinteikkään FoKoPon ja MuKin vauhti hieman hiipui, mutta piste-eroksi muodostui silti 48 pinnaa (119-71). Joukkueen riveistä on vaikea nimetä erikseen pelaajia, sillä niin laajalla rintamalla on onnistumisia tullut.

Huomenna MuKin B-poikajoukkue kohtaa ensiksi SäyRin (klo 13:00), joka on myös voittanut kummatkin ottelunsa. Tiedossa siis tiukempaa taistoa. Kotimatkalle joukkue pääsee klo 17:00 alkavan HoNsU-ottelun jälkeen ja sitten tiedetään kaikki A- ja B-poikien SM-sarjaan selvinneet joukkueet.

B-poikien SM-karsinnat
A-poikien SM-karsinnat