Miesten 1B-divisioona alkoi tappiolla

5.10.2016

MuKin divarikausi alkoi vierastappiolla.
MuKin divarikausi alkoi vierastappiolla.

MuKin miesten edustusjoukkue aloitti kautensa uudella sarjatasolla tappiollisesti. Huomattavasti kokeneempi PuHu vei nuorta MuKia 20 pisteellä (104-84), mutta MuKin pelissä oli myös paljon positiivista.

MuKin kokoonpano koostui 9 A-pojasta ja kolmesta aikuispelaajasta. Joukkue lienee Karkkilan ohella yksi sarjan nuorimmista pumpuista ja se näkyikin ottelun kuluessa. Vauhdikkaasti pelanneet vierailijat intoutuivat välillä hurjastelemaan niin, että peliväline päätyi vastustajan käsiin kuin lahjoituksena. Onneksi myös hyviäkin asioita tapahtui kun korille pyrittiin ahnaasti. MuKin nopeat takamiehet pääsivätkin suht. usein ohi puolustajastaan ja pallo saatiin nostettua koriin tai ajojen päätteeksi löydettiin kaarelta vapaa heittäjä.

Munkkalaisten nuoret takamiehet Miika Heinonen (17-v.), Markus Rautasalo (16-v.) ja Pyry Marttinen (17-v.) olivat hankalia pideltäviä vielä viime kaudella mm. Korisliigassakin pelanneille vantaalaistakamiehille. Miika äityi Martsarissa hurjaan koritehtailuun viimeistelemällä monipuolisesti 28 pistettä. Make puolestaan puhkoi vantaalaisten puolustusta vikkelillä jaloillaan ja jakoi 5 koriinjohtanutta syöttöä kuuden tekemänsä pinnan lisäksi. Pyry taisteli totuttuun tapaansa ja ajoi hienosti korille 12 pisteen edestä.

MuKin takamiesten järjestelyistä pääsi nauttimaan fiksusti pelannut Enzo Kaminen (17-v), joka tykitti bonuskaaren takaa neljä kolmosta säkkiin. Vasta 16-vuotias Okko Ailio sai nopeasti kaksi virhettä ja joutui pian penkille. Ottelun toisella puolikkaalla vauhtiin päästyään hän paini ammattilaiskenttiä kiertäneen jenkkisentterin Brian Moultrien kanssa sisukkaasti. MuKi jäi korin alla kuitenkin varsin pieneksi ja vahva Moultrie nosteli vasurillaan korin alta hurjat tehot (39 pist., 15 levyp., 4 torj.).

Puolustuspäässä muutenkin oltiin hieman tuuliajolla. Aputilanteisiin tultiin välillä pahasti myöhässä ja pelaajien tunnistamisessa lähinnä lähestymistilanteissa tehtiin selviä virhevalintoja. Pelitempon ja -kovuuden kanssa oli nuorilla pojilla myös jonkin verran totuttelua.

MuKin konkariosasto Päivinen-Marjanen-Holmberg kärsii pienistä loukkaantumisista eikä kunto ole vielä aivan huipussaan. Äijät varmasti parantavat otteitaan kauden edetessä, kunhan pääsevät treenaamaan enemmän joukkueen kanssa.

Kotijoukkue PuHun onnistujia Moultrien lisäksi olivat varma viimeistelijä Pyry Rainamaa (24 pist.) ja tarkasti heittävä ex-Seagull Eero Sahlberg (15 pist.).

MuKin pelit jatkuvat sunnuntaina 9.10., kun joukkue aloittaa kauden kotipelinsä Korikouvoja vastaan klo 18:00. Otteluun on vapaa pääsy ja MuKi toivottaakin mahdollisimman monet tervetulleeksi Munkkiniemen yhteiskoululle kannustamaan nuorta joukkuetta avaamaan voittotilinsä.