A-pojilla pirteä kauden avaus

15.10.2016

Eetu "Löbö" Lähdetniemi mielipuuhassaan.
Eetu "Löbö" Lähdetniemi mielipuuhassaan.
Markus Rajala pelasi ensimmäisen sarjapelinsä yli 1,5 vuoteen polvioperationsa jälkeen. Mahtavaa nähdä "Maku" taas kentällä!
Markus Rajala pelasi ensimmäisen sarjapelinsä yli 1,5 vuoteen polvioperationsa jälkeen. Mahtavaa nähdä "Maku" taas kentällä!
Yakko Majuri debytoi hienosti MuKin riveissä. (Kuvat: Timo Rajala)
Yakko Majuri debytoi hienosti MuKin riveissä. (Kuvat: Timo Rajala)

Munkan yhteiskoululla pelattiin lauantaiaamuna kauden ensimmäiset A-poikien valtakunnallisten sarjojen avausottelut. MuKi kohtasi sarja-avauksissaan joukkueet Varsinais-Suomesta, kun divarissa munkkalaiset haastoivat TuNMKY:n ja SM:ssä Salon Vilppaan. MuKin joukkueet olivat varsin sähäkällä pelipäällä eikä voittajista ollut epäselvyyttä.

Valmennusjohto nimesi divariottelun kokoonpanoon seuran vuonna 2000-syntyneet pelaajat eli ensimmäisen vuoden A-pojat. Sivussa olivat vain lievästi loukkaantunut Okko Ailio ja pelilupaansa vielä odotteleva unkarilainen vaihto-oppilas Levente Ando.

MuKin viime kauden B-junnut olivat selvästi mielissään päästyään jälleen pelaamaan yhdessä ja se näkyi poikien liikkeessä ja vauhdissa, joka parhaimmillaan on mukavaa katsottavaa. Nyt mukilaisten sähinän joutui kokemaan TuNMKY:n A-pojat, jotka eivät saaneet ottelun tempoa kontrolliinsa vaan kotijoukkue määräsi tahdin alusta loppuun lyömällä taululle loppulukemat 89-51.

Munkkalaisten pisteistä vastasi useampi pelaaja ja niitä pinnoja tehtiin niin läheltä kuin kaukaakin. Joukkue pääsi pitkästä aikaan pelaamaan myös sentterinsä Eetu ”Löbö” Lähdetniemen kanssa, joka tekee vahvaa paluuta kentille pitkän toipilaskauden jälkeen. MuKijengi saa huomattavasti lisää uusia vaihtoehtoja työkalupakkiinsa Eetun (205 cm) paluun myötä.

Tilastoissa komeilevat tutut nimet, mutta esille nostetaan Emil ”Uotsi” Uotila (16/5/4 syött.), jonka pehmeän tyylikkäät liikkeet ja tarkka ranne herättivät jälleen ihastusta. Tasaisten turkulaisten onnistujiin voidaan laskea Ohto Haavisto, joka noukki kunnioitettavan määrän levypalloja (14). Kotijoukkueen peliminuutteja jaettiin tasaisesti ja kauden avauksen johdosta jokaisen peli-ilme oli erittäin positiivinen. Samaa iloista ilmettä tarvitaan joukkueelta ensi lauantaina Kokkolassa, kun sarja jatkuu KoNMKY:tä vastaan.

Divarimatsin perään kentälle astelivat SM-ottelun joukkueet MuKi ja Salon Vilpas. MuKin vanhemmat A-pojat (98-99 synt.) seurasivat ennen omaa otteluaan 00-poikien peliä ja päättivät jatkaa siitä mihin he lopettivat. Vajaan kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen tilanne oli 15-0 ja tahti enteili vastustajalle tukalia loppuhetkiä.

Vauhti ei hyytynyt ja kentälle tuntui aina löytyvän innokkaasti pelaava nuorukainen, joka priorisoi joukkueen ennen itseään. Myös tuoreet mukilaiset näyttivät nauttivan pelaamisesta uudessa joukkueessaan ja joukkueen pelityylikin näyttää iskostuneen poikiin varsin hyvin. MuKin Riku Halmesmäki kirmasi kentällä kuin karsinastaan vapautettu nuori varsa ja tehtaili kentällä ollessaan komeat tilastot (20/11/6 syött./3 riistoa). Myös Espoosta Munkkaan siirtynyt Yakko Majuri debytoi uudessa joukkueessaan hienosti (20/5) ja tältä fyysiseltä takamieheltä voi odottaa vielä vaikka mitä. Miika Heinonen (22/5) puolestaan dominoi kenttää mielin määrin sen 12 minuutin ajan, kun hän pyöritti kotijoukkueen peliä. MuKin rosterista puuttuivat pitkään sairastellut Tuomo Antikainen ja Enzo Kaminen.

MuKin 113-56 voittoon päättyneessä ottelussa Vilppaan paras oli väkevästi vääntänyt Väinö Nykänen, mutta hän jäi tsemppinsä kanssa hieman yksin, kun taas jokainen mukilainen pääsi pisteiden makuun ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Ensi lauantaina MuKi matkustaa Kotkan Karhuvuoreen ja se on selvää, että vastus kovenee, kun KTP puolustaa kotikenttäänsä.