B-pojat aloittivat SM-sarjan voitolla

16.10.2016

Jan Novitsky pelasi vahvan ottelun.
Jan Novitsky pelasi vahvan ottelun.
Allu Aglassinger painaa hyvin hommia.
Allu Aglassinger painaa hyvin hommia.
Arska Makarov ei anna ikinä periksi.
Arska Makarov ei anna ikinä periksi.

Myös B-nuorten SM-sarja käynnistyi tämän viikonlopun aikana. MuKi kävi pelaamassa Keravalla ja kohtasi erittäin pirteästi esiintyneen Kori-80:n ja Wartti Basketin yhdistelmäjoukkueen. Tiukan alun jälkeen MuKi karkasi reiluun 20 pisteen voittoon.

Kotijoukkue ei tullut Killan koululle löysäilemään, vaan suht. isokokoinen yhdistelmä laittoi MuKin todella ahtaalle ensimmäisellä puoliajalla. Munkkalaisten syötöt eivät löytäneet perille eivätkä kaukoheitot tahtoneet mennä maaliinsa. Keravan Kollit puolestaan liikkuivat aktiivisesti ja saivat rokotettua MuKin puolustuspään virheistä. Puoliajalla MuKi johti peliä niukasti 38-41.

Tauon jälkeen MuKijengi syttyi pelaamaan ja vei kolmannen jakson kaksi ensimmäistä minuuttia nimiinsä lukemin 0-9. Ero kasvoi loppua kohden tasaiseen tahtiin ja päätössummeri soi tilanteessa 67-88.

MuKin peli ei lähtenyt rullaamaan oikein missään vaiheessa, siitä piti huolen kotijoukkuuen yritteliäisyys ja mukilaisten huolimattomuus. Harhasyöttöjä annettiin lukematon määrä ja nukahduksia puolustuksessa nähtiin myös liian usein. Joukkueella onkin paljon töitä tehtävänään, jotta peli saadaan uomiinsa ja poikien potentiaali esille. Tosin kavereita tuntui hieman jännittävän sarjan avausottelu ja sen piikkiin saattoi mennä osa huolimattomuusvirheistä.

Vierailijoilta onnistuivat kummassakin päässä kenttää ahkeroinut Jan Novitsky ja korin alla uutterasti taistellut Alexander Aglassinger. Myös Teemu Suokas näytti potentiaaliaan varsinkin kolmannen jakson irtiottovaiheessa ja Andrei Makarovin tsemppiin voi aina luottaa. Kotijoukkueen parhaimmistoon kuuluivat liukas Eelis Uitto, vapariviivalle usein päässyt Ville Rantala ja lupaava Aarni Korkiatupa.

MuKin B-junnujen pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun HNMKY vierailee Munkassa klo 15:20. Ottelun jälkeen MuKin miesten joukkue kohtaa M1DB:ssä EBT:n klo 18:00, joten ensi sunnuntaina pelataan Mykissä mielenkiintoinen tuplakierros.