A-pojilla tiukat reissut maakuntaan

22.10.2016


MuKin A-poikajoukkueet väänsivät lauantaina kaksi vierasottelua. Kokkolassa pelattiin divariottelu paikallisen Namikan sekä MuKin välillä, ja KTP isännöi MuKia SM-sarjaottelussa. MuKi nappasi voiton Pohjanmaalta, mutta Kymenlaaksosta ei sarjapisteitä mukaan saatu.

Junamatka Kokkolaan sujui ongelmitta ja vieraanvarainen kotijoukkue auttoi kuljetuksissa paikan päällä. Peli alkoi paikkapuolustuksen murrolla, jota harjoiteltiin kuluneella viikolla. Parin bonuskaaren takaa lähteneen onnistumisen jälkeen kotijoukkue vaihtoi miespuolustukseen, joka oli huomattavasi agressiivisempi kun edellinen puolustusmuoto.

Ottelu eteni MuKin hienoisessa komennossa ja kotijoukkue roikkui tiukasti kannoilla käyden välillä johdossakin. Kokkolan huippulupaava Joni Pohjonen piti huolen siitä, että helsinkiläiset eivät päässeet karkumatkalle. Pohjosen taidot tekivät suuren vaikutuksen MuKi-leirissä ja tästä pojasta tullaan vielä varmasti kuulemaan.

Munkkalaisten 75-79 voiton arkkitehteinä toimivat peliä varmoin ottein johtanut Joonas Timonen, tyylikkäitä koreja viimeistellyt Emil Uotila ja pirteästi pelannut Aron Dahlberg. MuKi oli tänään vahvempi levypalloissa ja joukkue pussitti kahden pisteen heittonsa varsin tarkasti. Joukkue jatkaa pelejään vasta kahden viikon päästä Munkassa Tapiolan Honkaa vastaan.

Karhuvuoressa pelattiin samaan aikaan SM-sarjaa KTP:n ja MuKin välillä. Ihmeellisen passiivisesti alkujaksoilla pelannut MuKi hävisi luvattoman monta 1 vs 1-tilannetta ja pallonskriinipuolustus oli todella heikkoa. KTP hyödynsi MuKin pehmeyden ja teki puoliaikaan mennessä lähes 50 pistettä (49-44), mikä kertoo vierailijoiden puolustuksen pettämisestä.

MuKi sai intensiteettiään tauon jälkeen ylöspäin ja siirtyi jo 7 pisteen johtookin viimeisellä neljänneksellä. Loppuhetkien huolimattomuus ja kohtalokkaat pallonmenetykset veivät tarjolla olleen voiton kuitenkin kotkaisille, jotka pelasivat hyvän ottelun. Joukkue juoksi vahvasti kenttää ja Korisliigassakin minuutteja saanut kolmikko Nyman-Kaukianen-Rosqvist teki monta kovaa koria ja pojat osoittivat olevansa kovan luokan pelimiehiä.

Viihdyttävään otteluun jäi vain hapan sivumaku tuomarilinjan suhteen, mutta se ei vähennä KTP:n voiton arvoa. Virheet MuKille 9-23 ja useampi vihellys, jotka jättivät vierailijat hämmentyneeseen tilaan. KTP:lle sarjapisteet lukemin 90-85.

Myös MuKin ASM-joukkueella on seuraava peli vasta kahden viikon päästä, mutta osa pojista pelaa jo huomenna 23.10. miesten 1DB-ottelun EBT:tä vastaan. Matsi pelataan Munkkiniemen yhteiskoululla klo 18:00. Tervetuloa paikan päälle seuraamaan nuoren joukkueen edesottamuksia. Otteluun on vapaa pääsy.