B-pojille pisteet hyvän toisen puoliajan ansiosta

23.10.2016

Nikolas Gustavson nosteli tarkasti pisteitä peräti 9 hyökkäyslevypallon lisäksi.
Nikolas Gustavson nosteli tarkasti pisteitä peräti 9 hyökkäyslevypallon lisäksi.
Atte Vuoristo purkamassa Namikan paikkapuolustusta. Atte väänsi ottelussa kelpo tilastot 15/11. (Kuvat: Harri Vallila)
Atte Vuoristo purkamassa Namikan paikkapuolustusta. Atte väänsi ottelussa kelpo tilastot 15/11. (Kuvat: Harri Vallila)

HNMKY:n aktiivinen paikkapuolustus aiheutti MuKille ongelmia ensimmäiset 20 minuuttia, mutta tauon jälkeen kotijoukkue kasvatti voittomarginaalin lähes 30 pisteeseen. Joukkueella on kuitenkin vielä paljon parannettavaa.

Namika ryhmittäytyi liikkuvaan 1-3-1 paikkapuolustukseen ja kuten usein kauden alkuvaiheessa paikkahyökkäyksen harjoittelun käytetään treeneissä vähemmän aikaa. MuKi löi päätään seinään ensimmäiset neljännekset ja kun vielä puolutuspäässäkin oltiin askel myöhässä niin taukotulos 42-33 oli tapahtumien mukainen.

MuKin kaukoheitot eivät tippuneet Atte Vuoriston kolkkeja lukuun ottamatta, mutta onneksi hyökkäyslevypalloihin mentiin ahneesti ja varsinkin Nikolas ”Keksi” Gustavson haki röyhkeästi irtopalloja hyppysiinsä ja poika nosteli niistä taitavasti pisteitä.

Puoliajalla joukkueella oli mahdollisuus käydä läpi paikkahyökkäystään ja samalla puhua puolustusasenteen kiristämisestä. Pojat ottivat ohjeet kuuleviin korviinsa ja voittivat kolmannen jakson puhtaasti 20-5. MuKi oli terhakkaammin kiinni pallossa ja kotijoukkueen paine pakotti Namikan vaikeampiin ratkaisuihin, joiden päätteeksi munkkalaiset pääsivät juoksemaan muutaman nopean hyökkäyksen.

Viimeisellä neljänneksellä ei enää suurempia hienouksia nähty ja MuKille kirjattiin voitto yritteliäästi pelanneesta HNMKY:stä numeroin 82-56. Kisapojilla riittää kuitenkin vielä runsaasti töitä tehtävänään, jotta peli saadaan oikeisiin uomiinsa. Parannettavaa riittää puolustuspään sijoittumisissa, lähestymisissä, rotaatioissa, intensiteetissä, puheessa, jalkatekniikoissa, jne. Hyökkäämiseenkin on saatava enemmän liikettä ja vähemmän pompottelua sekä seiskoskelua. Joukkueen pitää myös pystyä hyödyntämään pituutensä paremmin, sillä ryhmästä löytyy runsaasti kokoa ja fyysisyytä. Kausi on kuitenkin vielä nuori ja joukkueella on hyvin aikaa kehittää peliään.

Seuraavalla kierroksella ensi sunnuntaina MuKin B-pojat matkaavat Säynätsaloon, missä tiedossa on jälleen paikkapuolustuksen murtamista.