Miesten mahtava taistelu ei aivan riittänyt

23.10.2016

Miika Heinonen on hurjassa vireessä.
Miika Heinonen on hurjassa vireessä.

MuKi oli kuskin paikalla n. 35 minuuttia kolmen jenkin EBT:tä vastaan, mutta lopussa espoolaisten fyysisyys oli liikaa ja MuKin ensimmäinen M1DB-kotivoitto jäi vielä saamatta.

Nuori MuKi ei turhaan kumarrellut ottelun ensi minuuteilla vaan toteutti pelisuunnitelmaansa lähes täydellisesti. EBT:n ammattimiehet saatiin pidetty tiukasti kurissa ja apupuolustus toimi loistavasti. RaPyä vastaan 46 pisteen edestä riehuneen jenkkitakuri Darian Cartharnin kintereillä pyyhälsi Pyry ”Pyrholinos” Marttinen, jonka taistelutahto ja periksiantamattomuus ovat jostain toiselta planeetalta. Kaveri ei anna ikinä periksi ja tänään sen sai kokea NBA:n Sacramento Kingsien mini campillekin osallistunut Cartharn, jonka pistesaldoksi muodostui lopulta 12. Pyryn vetäessä henkeä penkillä häntä tuurasivat hienosti MuKin 00-pojat Joonas Timonen ja Markus Rautasalo.

Jutun kirjoittajan pitää olla tarkkana, jottei hän sorru ylisanoihin, mutta MuKin takamies Miika Heinonen on tällä hetkellä yksi sarjan kovimpia pelaajia, ellei kovin. Vasta 17-vuotias Miika piti EBT:n amerikkalaislaiturin Joshua Gouchin 8 pisteessä ja pyöritteli toisessa päässä puolustajiaan mielin määrin viimeistellen 24 pistettä. Pojan itseluottamus on noussut uusiin sfääreihin nyt kun nuorukainen on pysynyt terveenä...kop kop.

Kotijoukkueen kokeneempi kaarti puolusti fiksusti, mutta munkkalaisten harmiksi heille osui tänään hieman huonompi heittopäivä. Ukot kuitenkin tukivat kaarella puolustaneita A-junnuja hienosti eikä valmennusjohto voi olla muuta kuin ylpeä heidän työmoraalistaan ja halukkuudestaan ottaa kokemattomammat pelaajat siipiensä alle.

MuKi oli pisteen tappiolla noin 10 sekuntia ennen loppua, kun jo melkein MuKin hallussa ollut pallo kimposi kolmenpisteenkaarelle, minne oli puolustukseen siirtymässä ollut Justice Graham oli parkkeerannut. Kokenut jenkki naulasi viivan takaa voittoheiton ja hyvin taistellut kotijoukkue joutui taipumaan uutteran taistelun jälkeen pistein 57-63. Vieraiden paras oli kovasti kehittynyt gambialaslähtöinen Baboucarr Ceesay, joka pelasi välillä omissa korkeuksissaan.

MuKin tsemppiä oli saapunut katsomaan mukavasti yleisöä ja poikien pelaamisessa on paljon viihdyttäviä elementtejä. Joukkueen taisteluilme teki varmasti katsojiin vaikutuksen, mutta vain se palkinto kovasta työstä jäi uupumaan. Valmennusjohtoa harmittikin hienosti esiintyneiden pelaajiensa puolesta, mutta uusia mahdollisuuksia napata sarjapisteitä on vielä rutkasti edessä päin.