Jännitystä Malmilla

30.10.2016

Panu Pursiainen pelasi kuin päällikkö.
Panu Pursiainen pelasi kuin päällikkö.
Markus Rautasalo pelaa hyvää kautta,
Markus Rautasalo pelaa hyvää kautta,
kuten myös Miika Heinonen.
kuten myös Miika Heinonen.
Rege Rousku auttoi joukkuettaan kummassakin kenttäpäädyssä.
Rege Rousku auttoi joukkuettaan kummassakin kenttäpäädyssä.
Robin Åvist heitti tärkeän kolmosen jatkoajan loppuhetkillä.
Robin Åvist heitti tärkeän kolmosen jatkoajan loppuhetkillä.
MuKin pojat hyvällä tuulella voiton jälkeen. (Kuvat Harri Vallila)
MuKin pojat hyvällä tuulella voiton jälkeen. (Kuvat Harri Vallila)

Miesten ykkösdivari B:ssä taisteltiin tosissaan sarjapisteistä sunnuntai-iltana, kun MuKi vieraili HNMKY:n kotiluolassa Malmin palloiluhallilla. Fyysinen ottelu ratkesi vasta jatkoajan jälkeen MuKin kolmen pisteen voittoon 80-83.

Kupletin juoni oli munkkalaisilla tiedossa ennen ottelua. Namika on selvästi isompi, mutta samalla myös joillakin pelipaikoilla hieman hitaampi. MuKin pukkarissa puhuttiin pallollisen prässäämisestä, levypallojen merkityksestä ja pallonliikkeen jälkeisestä korille haastamisesta. Pelisuunnitelman toteutus osuikin aika hyvin kohdalleen, kun MuKi johti ottelua puoliajalle mentäessä 29-41.

MuKijengin piskuiset takamiehet painostivat terhakkaasti pallollista vastustajaa ja toisessa päässä MuKi ajeli vuoretellen korille Miika Heinosen johdolla, joka teki avauskympillä jo 13 pistettä. Korin alla MuKi joutui todella ahtaalle, kun sinne vuorollaan vyöryivät HNMKY:n kookkaat Petteri Ruutiainen, Otso Laakkonen ja Karri Kallela. Heidät ottivat hellään huomaansa MuKin konkariosaston hieman pidemmät kaverit Antti Hämmäinen, Panu Pursiainen, Eetu Marjanen ja Risto-Matti Rousku. Kolmensekunninalueella kävikin aikamoinen pauke, kun pojat väänsivät ”paintin” herruudesta ja irtopalloista, jotka HNMKY lopulta vei selkein numeroin.

Toisella puoliajalla kotijoukkue nosti huomattavasti puolustusintesiteettiään ja sai MuKin otteen herpaantumaan. Vierailijoiden virhetilit rupesivat uhkaavasti täyttymään, mutta penkiltä nousi MuKin onneksi uusia ratkaisijoita. Kokeneet Panu ”Kössi” Pursiainen ja Risto-Matti ”Rege” Rousku intoutuivat puolustuspään ahkeroinnin lisäksi myös pistetehtailuun ja MuKi säilytti johtoasemansa aina ottelun viime hetkille saakka. HNMKY ei kuitenkaan antanut periksi ja joukkue tasoitti tilanteen varsinaisen peliajan päätteeksi.

Jatkoajalla MuKi ryhtyi pelaamaan iso-iso pallonskriiniä ja ”Itiksen Iverson” Rege Rousku loi tilanteesta tekopaikkoja niin itselleen kuin muillekin. MuKin ratkaisevan kolmosen heitti sisään rohkeasti pelannut Robin Åvist, jonka Rege löysi hienosti liftaamassa heittopaikalle apupuolustajien takaa noin minuutti ennen loppua. Lopussa heiteltiin vielä vapareita ja tulokseksi muodostui 80-83 vierasjoukkueen eduksi.

MuKin kaikki 12 pelaajaa pääsivät heiluttamaan korisukkaa ja kahden niukan kotitappion jälkeen vierasvoitto tekee hyvää nuorelle joukkueelle, jotta sitä mailaa ei ruveta liikaa puristamaan. Ensi viikonloppuna pojat saavatkin urakoida oikein kunnolla, sillä MuKi kohtaa Karkkilan M1DB:ssä perjantai-iltana. Seuraavana aamuna pelataan A-poikien ottelut Honkaa sekä Kaarinaa vastaan ja viikonlopun kruunaa miesten vieraspeli Jyväskylässä sunnuntai-iltana.