Prahassa pelkkää positiivista

15.11.2016

MuKi avasi CEYBL-kauden 4-0 rekordilla.
MuKi avasi CEYBL-kauden 4-0 rekordilla.
Pojat pääsivät treenaamaan Maamme-laulua ennen otteluiden alkua.
Pojat pääsivät treenaamaan Maamme-laulua ennen otteluiden alkua.
Prahassa oli useampi Euroopan maa edustettuna.
Prahassa oli useampi Euroopan maa edustettuna.
Pojat ei eksyneet kaupungilla, kun seurasivat MuKi-huppareita.
Pojat ei eksyneet kaupungilla, kun seurasivat MuKi-huppareita.
Alexander Madsen jakoi Okko Ailiolle joukkueen MVP-palkinnon.
Alexander Madsen jakoi Okko Ailiolle joukkueen MVP-palkinnon.
Paluulentoa odotellessa oli aikaa pelata shakkia...
Paluulentoa odotellessa oli aikaa pelata shakkia...
ja Kimbleä.
ja Kimbleä.
Folimanka-halli oli toimiva kokonaisuus.
Folimanka-halli oli toimiva kokonaisuus.

CEYBL:n B-lohkon U17-sarja alkoi MuKin osalta viime viikonloppuna Prahassa. Viime kaudella liigan runkosarjan voittanut munkkalaisjoukkue jatkoi hyviä esityksiään ja nappasi voiton jokaisessa viikonlopun pelissään.

Joukkue lensi torstaiaamuna Tsekkeihin ja perille päästyään joukkueella oli hyvin aikaa tutustua historialliseen ja kauniiseen Prahaan. Pojat bongasivat mm. Kaarlensillan, Raatihuoneen kellon, vanhan kaupungin ja yllättäen myös KFC:n. Illalla käytiin vielä tsekkaamassa peliareena, joka osoittautui erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi, vaikkakin oli rakennettu kommunistivallan aikakaudella. Voi kun sitä Kisahalliakin saisi modernisoida tai edes Pirkkolaa...

Perjantain pelit alkoivat slovakialaista SBK Junior Leviceä vastaan. Pienikokoinen vastustaja ei saanut otetta vikkelistä suomipojista, jotka ajelivat vuorollaan korille nostamaan suhteellisen helppoja pisteitä. MuKi dominoi levypalloja mielin määrin ja lähes jokainen pelaaja onnistui korinteossa. MuKi avasi turnauksen helpolla 68-42 voitolla.

Lauantaina oli ohjelmassa kaksi peliä, joista ensimmäisessä kohdattiin niin ikään slovakialainen Povazska Bystrica. Tämä slovakkijoukkue oli ennakkoon huomattavasti tasokkaampi kuin Levice ja MuKi valmistautui otteluun huolellisesti. Munkkalaiset pelasivatkin ottelun kaksi ensimmäistä kymppiä aivan loisteliasta korista ja tauolla Kisapoikien johto oli 55-22. Pallonliike ja vapaiden pelaajien löytäminen oli kuin oppikirjasta ja jopa ottelun kuuluttajakin intoutui hehkuttamaan MuKin onnistuneita sommitelmia. Lopussa miehistöä hieman säästeltiin iltapeliä varten ja Povazska kavensi loppunumeroiksi 71-55.

Lauantain matsit päättyivät MuKin osalta otteluun saksalaista TS Jahn Muncheniä vastaan, joka oli jo voittanut kummatkin pelaamansa mittelöt. Isokokoisia ”Lothareita” täynnä ollut joukkue ei ollut taidolla pilattu, mutta heidän erikoinen 3-2 paikkapuolustus sai MuKin hieman pois tolaltaan. Helsinkiläisille avautui täysin vapaita heittopaikkoja saksalaisten sinkoillessa ympäri kenttää, mutta osumatarkkuus viivan takaa ei noussut päätä huimaavaksi. Lopulta Robin Åvistin huippupeli (32 pist.) vapautti koko joukkueen ja pojat möyhensivät baijerilaiset numeroin 81-43.

Turnauksen viimeistä peliä odotettiin hartaasti vielä ennen viikonloppua. Paikan päällä kuitenkin huomattiin ettei italialainen viime kevään EYBL-mestari Stellazzurra tullutkaan parhaalla miehistöllään Prahaan, vaan joukkue koostui enimmäkseen 01-pojista. Todellista vääntöä pelistä ei sitten muodostunutkaan ja MuKi pyöritti koko 12 miehen kokoonpanoaan tasaisesti läpi ottelun ja voitto kirjattiin MuKijengille selkeästi lukemin 69-47.

Toiveissa oli pelata hieman tiukempia pelejä, mutta CEYBL:n edetessä toiseen ja kolmanteen vaiheeseen ottelut varmasti kovenevat, joten MuKin tavoite edetä koko EYBL:n superfinaaleihin on vielä kovan työn takana. Seuran 00-poikien pelitapa CEYBL-vastustajiin verrattuna on täysin poikkeuksellinen ja tämän johdosta muilla joukkueilla on vaikeuksia pysyä mukana. MuKi korvaa puuttuvat sentit ja kilot vauhdikkaalla joukkuepelillä ja puolustuksessa ryhmä ymmärtää mitä vahvuuksia vastustajalta tulee ottaa pois.

MuKin MVP:ksi valittiin kummassakin kenttäpäädyssä läpi viikonlopun ahkeroinut Okko Ailio. Fyysisesti ja henkisesti vahva Okko tuo kaivattua ryminää pienikokoiseen ryhmään eikä poikien tarvinnut kaupungilla liikkuessaan tehdä muuta kuin seurata Okkoa niin aina oltiin oikeassa osoitteessa. Joukkueen ykkössuunnistaja Daniel ”Diego” Saranen on saanut kovan haastajan.

EYBL-reissut ovat olleet hienoja kokemuksia monella eri tavalla. Pojat ovat nähneet elämisen malleja ja eri kulttuureja monessa Euroopan maassa. Joukkueen yhteishenki kasvaa jokaisen matkan jälkeen ja niin pojat kuin valmennuskin on saanut nauraa vedet silmissä, kun kaikenlaista joukkueen sisäistä sählinkiä on sattunut turnausten aikana. Nämä kokemukset ja muistot jäävät varmasti elämään vuosien ajaksi ja tulevien saunailtojen tunnelman kohottajiksi

Miellyttävä kokemus oli myös tutustua Prahassa ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaavaan Alexander Madseniin. Vasta 21-vuotias Susijengin rinkiin kuuluva Madsen kertoi avoimesti miten hänen kautensa USK Prahan riveissä on lähtenyt käyntiin. Nuori laituri seurasi paikan päällä MuKin viimeisen ottelun Stellazzurraa vastaan ja avasi pojille hallin saunan ovet pelin jälkeen. Pojat varmasti seuraavat jatkossa tarkemmin Alexin otteita internetin välityksellä.

USK Praha onnistui järjestelyissään hienosti. Peliareena Folimanka oli viihtyisä halli pelata, tuomarit suoraan Tsekin pääsarjasta, ottelutapahtumat kansallislauluineen ja lehdistötilaisuuksineen pojille isoja juttuja, majoitus ruokailuineen kunnossa ja paikallisten vilpitön avuliaisuus tekivät vaikutuksen. Suuri kiitos heille!

MuKin 00-poikien toinen CEYBL-turnaus pelataan Slovakian Levicessä tammikuun 21.-23. päivä. A- ja B-lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee maaliskuussa Székesfehérvárissa pelattavaan play off-turnaukseen, josta taas kaksi parasta selviää EYBL:n superfinaaleihin Riikaan 27.-30.4. MuKin tavoitteena on edetä Riikaan asti.