PuHu taisteli hurjasti - pisteet jäivät kuitenkin Munkkaan

16.11.2016

Eetu pelasi vahvasti.
Eetu pelasi vahvasti.

Keskiviikkoiltaan siirretyssä B-poikien SM-sarjaottelussa MuKin ja PuHun välillä väännettiin voitosta ihan tosissaan. MuKi joutui puristamaan koneestaan kaiken irti, jotta voitto ei karkaisi Vantaalle

MuKin B-poikien esitykset ovat ailahdelleet laidasta laitaan viime aikoina. Vajaa kaksi viikkoa sitten joukkue joukkue pystyi kaatamaan Hongan, mutta viime sunnuntaina Tampereen tuomisina oli tappio eikä PuHuakaan vastaan pistemenetys ollut kaukana. Joukkueessa on paljon taitoa ja potentiaalia, mutta joukkueena pelaamisessa ja varsinkin itsensä likoon laittamisessa on vielä hyvin paljon parannettavaa. 

PuHu tukki korinalustansa tiukasti ja MuKi iski päätään vantaalaisten puolustusmuuriin kerta toisensa perään. Välillä joukkue pääsi nostamaan helpohkoja heittoja korin alta, mutta lähes järjestäen ne pyörivät ulos korirenkaasta. MuKi kasvatti eroa kuitenkin pikkuhiljaa, mutta tilanteessa 30-15 tapahtui ottelun lopun kannalta merkittävä käänne. Kotijoukkue suoritti pari pelaajavaihtoa ja samassa MuKin puolustusintensiteetti lopahti. PuHu sai parin onnistumisen höngän päällä ja 15 pisteen johtoasema oli kurottu umpeen yhdessä hujauksessa.

Ottelu eteni tasaisesti viimeisille minuuteille asti, jolloin sisukkaasti pelannut Eetu Marjasvaara nakkasi kolkin pohjaan 1,5 minuuttia ennen loppua ja MuKijengi siirtyi johtoon 62-54. Eetun heitto oli lopullinen niitti ja MuKi voitti ottelun lopulta 64-54, mutta ei voi sanoa ansaitusti. Kotijoukkueen itsekkäät valinnat ja tilannepehmeys jättivät koutseille paljon mietittävää. Joukkuepelin on parannuttava paljon, jotta kaikkien fiilikset saadaan nousemaan. Viimeisen neljänneksen puolustus olikin ehkä merkki paremmasta, sillä vierailijat eivät saaneet tehtyä kyseisellä neljänneksellä ainuttakaan pelitilannekoria.