A-pojat jatkoivat nousukiitoa

20.11.2016

Tuomo Antikainen palasi kentille yli kahden kuukauden tauon jälkeen.
Tuomo Antikainen palasi kentille yli kahden kuukauden tauon jälkeen.

Menneellä viikolla treenattiin kovaa sekä hyvin ja kateissa ollutta intensiteettiä etsittiin välillä ”suicide” tyyppisten drillienkin muodossa. Jätkät ottivat - niin sanotusti - osumat vastaan miehekkäästi ja peli-ilmekin oli sitä kautta kunnossa päivän matseissa. Molemmista A:n peleistä tuli selkeät voitot.

Valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa vastassa oli sarjataulukon peränpitäjä Rekolan Urheilijat. Aiempien vuosien aluematseista muisteltiin, että vastassa voi olla miesten alueellisesta vitosdivarista tuttu ”läskipaikka”. Muistelmat osuivatkin toteen ja vierailija pelasi 35 minuuttia makaavaa paikkapuolustusta, jossa jokainen puolustaja pysytteli maalatun alueen sisällä. Koreja saatiin siis tehtyä joko juoksemalla nopea hyökkäys, naulaamalla kolmonen pussukkaan tai raapimalla hyökkäysribari ja nostamalla korin alta. Näillä suhteellisen suoraviivaisilla ohjeilla saatiin kasaan 97 pistettä ottelussa. 19/51 osumatarkkuus kolmosissa (37%) sekä 17 hyökkäyslevypalloa olivat matsin parasta antia.

Puolustuksessa jokaisella pojalla on paljon petrattavaa. 1vs1-puolustus kaarella sekä ajon jälkeinen puolustuksen rotaatio on todella monella pelaajanalulla vielä erittäin hakusessa. Ottelussa nähtiin julmettoman paljon huonoja suorituksia puolustuspäässä MuKijengin toimesta. Siitä osoituksena Rekolan tekemät 73 pistettä. Kuitenkin pääasiassa matsista jäi hyvä fiilis ja jokainen sai onnistumisia. Kirkkaimmin taivaalla loisti Tom Niirasen tähti ja valmennus onkin äärimmäisen onnellinen, että Tomppa on saanut peleissä hienoja onnistumisia ja pelaamisen taso on noussut silmissä. Tompan tilastorivi matsissa oli 14p/6r/6s/2r/2t eikä ainuttakaan menetystä! Lopputulos siis 97-73. Pelit jatkuvat ensi lauantaina Kouvolassa.

SM-matsissa vastassa oli Pussihukat. Otteluun lähtiessä painotettiin intensiteettiä ja täyden 40 minuutin ajan pelaamista. Jätkät pelasivatkin kauden ehjimmän matsinsa ja raapivat voiton lukemin 108-66. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa ja ainoastaan PuHun kovat korit ensimmäisellä puoliajalla pitivät eron tauolle lähdettäessä ”vaan” 20 pisteessä. Loppua kohden pelin taso ja varsinkin MuKijengin puolustuksen taso hieman laskivat, mutta ottelusta jäi silti erittäin hyvä maku suuhun.

Isoimpana plussana tapahtumasta kotijengin silmin on mainittava hieman kateissa olleen iloisuuden löytäminen. Jopa suoranaista hymyilemistä nähtiin aika-ajoin. Rosteri alkaa olla tervehtynyt ja Tuomo Antikainenkin puki pelikamat päälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. 00-poikien Prahan reissu on tehnyt hyvää ja Ailio, Timonen, Oksa & Åvist pelasivat kaikki kovalla itseluottamuksella, niin kuin teki myös Rautasalo 1-divari pelissä. Ensi viikonloppuna pojilla onkin edessä SM-sarjassa tuplakierros, kun lauantaina testataan Helsingin namikan syysvire ja sunnuntaina matkataan Kaarinaan hakemaan revanssia parin viikon takaiselle pinnan tappiolle. Tärkeitä matseja loppukautta ajatellen!