MuKi paransi hienosti peliään Tallinnassa

20.11.2016

Nikolas "Guzmanovic" Gustavson valittiin turnauksen all star-viisikkoon.
Nikolas "Guzmanovic" Gustavson valittiin turnauksen all star-viisikkoon.
MuKi B-pojat päättivät turnauksen kolmeen peräkkäiseen voittoon.
MuKi B-pojat päättivät turnauksen kolmeen peräkkäiseen voittoon.

Kisapoikien B-junnujen ensimmäinen EYBL-turnaus käynnistyi yskähdellen kuin vanha Pappa-Tunturi, mutta turnauksen edetessä joukkueen kone hyrräsi kuin Ede Marjasen Opel huollon jälkeen. Kahden tappion jälkeen MuKi voitti seuraavat kolme vastustajaansa ja joukkueen pelillinen ilme oli kuin uudestisyntynyt.

Turnausta alustava viikko oli ollut mollivoittoinen. Pojat olivat henkisesti ja fyysisesti väsyneitä koko alkuviikon ja sama sointu tuntui jatkuvan myös Tallinnassa, kun BC Tarto prässäsi suomalaiset pois tolaltaan perjantain avausottelussa. Munkkalaiset eivät saaneet peliään käyntiin missään vaiheessa ja joukkueen ilmeet pelin jälkeen olivatkin todella murheelliset, kun jäi tappiolukemat 74-43. Tuskaa lisäsi vielä Jan Novitskyn loukkaantuminen korilleajon päätteeksi, kun poika putosi korkealta kyljelleen ja mursi tilanteessa ranteensa.

Joukkue kuitenkin kasasi itsensä iltaotteluun liettualaista VKM:ää vastaan. Viime kaudella viidenneksi EYBL:ssä sijoittuneet vilnalaiset saivat vastaansa sisuuntuneen MuKijengin, joka ei taipunutkaan heti ensimmäisestä vastoinkäymisestä, vaan taisteli kolossaalisen kokoista balttiryhmää vastaan kynsin hampain. MuKi roikkui koko ottelun ajan muutaman pinnan vastustajansa perässä, mutta rutinoitunut VKM ei antanut hyvin taistelleiden suomalaisten tulla ohitse. Liettualaisille voitto pistein 56-64. Jengin fiilikset olivat kuitenkin positiivisemmat huomattavasti pirteämmän pelin jälkeen.

Hyvin nukutun yön jälkeen vastaan asettui turnausisäntä SC Audentes, jonka peliä pyöritti Viron entisen huippupelaajan Rauno Pehkan poika Ran Andre. MuKi päättikin laittaa vastustajan tähtipelaajat ahtaalle ja joukkue onnistui taktiikassaan hyvin. Muista virolaispelaajista autettiin surutta ja heitot pakotettiin niille kavereille, jotka eivät olleet siihen tottuneet. Hyvin pelisuunnitelmaa toteuttaneet helsinkiläiset nappasivat itseluottamuksen kannalta tärkeän avausvoittonsa pistein 65-55.

Iltaottelusta BS Rigaa vastaan kehkeytyikin sitten trilleri vailla vertaa. Joukkueet ratkaisivat paremmuutensa vasta kahden jatkoajan jälkeen ja kummankin joukkueen pelaajilla huusivat hoosiannaa niin pohkeet kuin takareidetkin. MuKi oli noin 9 minuuttia ennen loppua häviöllä 50-35, mutta joukkueen puolustuksen muutos paikkaprässiin tuotti tulosta ja MuKijengi nousi lopulta tasoihin ja yliajalla aina voittoon asti. Muutama MuKi-pelaaja osoitti rohkeutta tiukassa paikassa ja aina kentällä olleen viisikon työmoraali oli korkealla ottelun viimeisillä jaksoilla ja sen johdosta MuKille kirjattiin huikea ”W” numeroin 66-68.

Sunnuntaiaamuna pojat klenkkasivat aamupalalle, kuin lonkkaleikkauksessa käyneet ja edellisen illan ylityöminuutit näkyivät selvästi jätkien olemuksissa. Valmennusjohto miettikin aamukahvin ääressä miten ryhmä saadaan viritettyä vielä yhteen rutistukseen. Koutsit murehtivat turhaan, sillä hyvän flown päälle saaneet pojat jatkoivat vahvoja otteitaan italialaista Stellazzurraa vastaan. MuKi pelasi varmasti turnauksen parasta koristaan ottelun ensimmäiset 15 minuuttia lyömällä taululle tilanteeksi 15-32. Stadin kundit liikuttivat palloa hyvin ja löysivät vapaita pelaajia niin läheltä kuin kaukaakin. Sitten pääosaan nousivat MuKin pallonmenetykset, joita on pitkin kautta kasaantunut joukkuelle aivan liikaa. Poikien valinnat syöttötilanteissa vaativat enemmän huolellisuutta niin syöttäjältä kuin vastaanottajaltakin. Puolustuksessa aherrettu työ valuu pöntöstä alas, kun joukkue hukkaa pallon hyökkäystä käynnistäessään. Onneksi joukkueen ote ei kuitenkaan herpaantunut totaalisesti ja turnauksen kolmas perättäinen voitto otettiin ”Sinisestä Tähdestä” lukemin 45-52.

Turnaukseen All Star-viisikkoon valittiin monipuolisesti onnistunut Nikolas Gustavson ja joukkueen parhaan pelaajan pystin sai hyvin peliä luonut Teemu Suokas. Palkittavia olisi voinut olla useampiakin, sillä niin tasaisesti onnistumiset jakaantuivat pelaajien kesken. MuKi pelasi viikonlopun aikana nousujohteisesti, mikä tietenkin on ilahduttavaa. Joukkueella on kuitenkin vielä paljon töitä tehtävänään, jotta ryhmä pääsisi lähemmäksi potentiaaliaan. Merkkejä paremmasta kuitenkin nähtiin Tallinnassa ja joukkue on selvästi sisäistynyt myös itse kehityskohteensa.