Kotivoitto edelleen hakusessa

22.11.2016

Joonas Timonen ja...
Joonas Timonen ja...
Enzo Kaminen pelasivat pirteästi Ura Basketia vastaan.
Enzo Kaminen pelasivat pirteästi Ura Basketia vastaan.

MuKi ei pystynyt vieläkään ottamaan ensimmäistä kotivoittoaan Munkkiniemen yhteiskoululla. Viime sunnuntaina Ura Basket vei sarjapisteet jo lähes tutuksi tulleella MuKi-kaavalla: Alku löysästi ja lopussa iholle.

MuKin jokainen miesten kotiottelu on ollut tiukassa tilanteessa noin kaksi minuutti ennen loppua, mutta kun aina ensimmäisellä puoliajalla annetaan vastustajalle lähes 20 pistettä eteen niin voittoon asti nouseminen vaatii jo ihmetekoja. Munkkalaisten kotiottelut ovat kaikki EBT-ottelua lukuunottamatta olleet käsikirjoitukseltaan samanlaisia ja niin myös Uraa vastaan.

MuKi oli jälleen alussa flegmaattinen, vaikka joukkueen alkuverryttelyä oli hieman terävöitetty ja pelivalmiutta nostettu. Ura Basket käytti surutta hyväkseen kotijoukkueen aneemisen puolustuksen ja Korisliigakokemusta omanneet vierailijat pussittivat heittonsa tarkasti sisään. MuKi tyytyi heittelemään kaukaa huonoilla prosenteilla ja flegmaattisuudesta kertoo kotijoukkueen kaksi vapaaheittoyritystä koko ensimmäisen puoliajan aikana.

Tauon jälkeen helsinkäisten otteissa oli enemmän ryhtiä. MuKijengi laittoi painetta palloon ja vaihteli aggressiivisesti screenejä ja ajassa 37:14 MuKi oli noussut jo tilanteenseen 68-72. Viimeisellä neljänneksellä joukkue oli kuronut eroa kiinni pelkästään A-pojista koostuneella viisikolla ja pelin tempo oli saatu muuttumaan kotijoukkueelle suostuisammaksi. Viimeinen puristus jäi kuitenkin puuttumaan ja Ura Basket hoiteli rutiinilla matsin kaksi viimeisestä peliminuuttia ja samalla koko ottelun 71-83.

Seuraavan kerran miesten joukkue pelaa 4.12. Lappeenrannassa paikallista Namikaa vastaan klo 18:00.