A-pojille kaksi kolmesta

28.11.2016

Pyrde Marttinen pelaa loistavaa syyskautta.
Pyrde Marttinen pelaa loistavaa syyskautta.

Läpi syksyn uurastaneet A-pojat pelasivat viikonloppuna valtakunnallisissa sarjoissa kolme ottelua, joista munkkalaiset käärivät kaksi voittoa. Vaihtelevien suoritusten johdosta A-poikien SM-sarja on muodostumassa varsin jännittäväksi ja myös divarissa on vielä mielenkiintoisia pelejä edessä.

Malmilla kohtasivat ASM-paikallispelissä HNMKY ja MuKi. Kotijoukkue oli huomattavasti terävämpi ottelun alkuhetkistä lähtien ja MuKi joutui suorittamaan muutaman peliminuutin jälkeen ns. junnuvaihdon ottamalla koko aloitusviisikon penkille miettimään syntyjä syviä. Uusi viisikko toikin peliin hieman enemmän ryhtiä, mutta vastustajan itseluottamus oli jo pönkittynyt sen verran, että vaikeuksia oli tiedossa myös myös loppujaksoille.

MuKi nousi jo yli kymmenen pisteen johtoon kolmannella jaksolla, mutta yritteliäästi pelanneet malmilaiset eivät luovuttaneet vaan tulivat ärhäkästi korille ja irtopalloihin, joissa MuKijengi oli tavattoman pehmeä. HNMKY vei ribarit selkeästi 47-31, joista peräti 20 revittiin MuKin korin alla. Kotijoukkueelle ansaittu voitto 87-84.

Toinen A-poikajoukkue matkasi Kouvolaan lauantaiaamun peliin. Pisteitä nakuteltiin läheltä ja kaukaa 108 edestä ja voitto kirjattiin numeroin 96-108.

Hyökkäys rullasi hienosti läpi pelin ja sekä set-hyökkäyksillä että vapaalla pelaamisella saatiin koko ajan hyviä korintekotilanteita, mistä palloa laitettiin pussukkaan kovilla prosenteilla. Menetyksiä tuli melko vähän ja tilankäyttökin oli erinomaisella tasolla lähes koko pelin. Parhaita suorittajia olivat hurjasti kauden aikana kehittynyt Tom Niiranen, Emppu Uotila sekä lopussa rytmin korin alla löytänyt Löyskä Lähdetniemi.

Puolustus taas oli suoraan ja sieltä. 1vs1-tilanteita hävittiin kaiken aikaa ja eheitä suorituksia saisi etsiä videonauhalta suurennuslasin kanssa. Viisikkopuolustus perustuu tiimityöhön, jossa jokaisella on roolinsa. Jos lähestulkoon jokaisen puolustuksen aikana joku pelaajista unohtaa mitä ollaan tekemässä, tai sitten vaan rehellisesti häviää pallollista pelaajaa vastaan 100-0 tilanteen, niin lopputuloksena vihollisen sarake näyttää 100 pistettä, kuten tässä matsissa. Toki Kouvot skorasi kovia korejakin, mutta se ei silti selitä koko pistemäärää. Treeneissä on kiinnitettävä jatkossa erikoisen paljon huomiota puolustuspäähän.

Tilastoijat unohtivat tulla paikalle, mutta alla MuKin pisteet pöytäkirjan mukaan.

Löyskä – 12, Teme – 10, Jabbari – 7, Aron – 10, Emppu – 13, Tomppa – 16, Karri – 9, Maku – 11, Otto – 10 & Max – 10.

Sunnuntaina jatkettiin tahkoamista ja nokka kääntyi kohti Kaarinaa, missä MuKia alkukaudella pöllyttänyt Ura Basket hakisi syyskauden kolmatta voittoaan helsinkiläisistä. SM-karsinnoissa Ura voitti MuKin jollain 50 pisteellä ja sarjan alkukierroksilla MuKi kärsi pisteen tappion Uran, Korihaiden ja Kauhajoen Karhun parhaista A-pojista kootulle joukkueelle. Nyt oli mahdollisesti viimeinen sauma ottaa edes yksi voitto Kaarinan Urasta kuluvan kauden aikana.

Edellispäivän velttous oli tipotiessään, kun virkeällä pelipäällä olleet munkkalaiset olivat tiedostaneet missä mennään. A-poikien SM-sarjassa ei ole varaa ottaa tappioitta jos pudotuspeleihin mielii, sillä niin tasainen ja viime kautta kovempi sarja on meneillään.

MuKi nousikin aallonpohjasta sen harjalle ja joukkue esitti syksyn parasta peliään Littoisten monitoimitalolla. Joukkue puolusti liikkuvasti ja fiksusti tekemällä Uran syömähampaiden pelaamisen vaikeaksi. Ja kun hyökkäyspeli oli monipuolista sekä tehokasta niin loppulukemat 69-101 kertovat vierailijoiden onnistuneen pelissään.

MuKin A-junnut pelaavat myös miesten 1B-divisioonaa ja poikien pelimäärä on ollut syksyllä suurehko. Vapaita viikonloppuja ei kavereilla syksyn aikana ole ollut ja välillä tekemisessä näkyykin väsymisen merkkejä. Joulutauolla olisi huilia tiedossa, mutta sinne asti pitäisi pojilta löytyä virtaa, sillä pelejä on vielä muutama jäljellä ennen taukoa.