Miehillä onnistunut reissu Lappeenrantaan

5.12.2016

Okko Ailio ei saanut juuri mistään ohi Lappeenrannassa.
Okko Ailio ei saanut juuri mistään ohi Lappeenrannassa.

MuKi katkaisi neljän tappion mittaiseksi venyneen putkensa sunnuntai-iltana Lappeenrannassa, kun joukkue otti tyylikkään 44-73 voiton hyvän puolustuspelin päätteeksi. Pojille tärkeät pisteet itseluottamuksen kannalta.

MuKi sulloi pikkuautot täyteen ja käänsi nenut kohti Etelä-Karjalaa. Senioriosastolta mukaan saatiin vain Panu Pursiainen, joka flunssan jälkimainingeissa pystyi pelaamaan vain yhden vaihdon. Sarjapisteiden kotiintuominen jäikin sitten junioreiden harteille.

Otteluiden alut ovat olleet munkkalaisille jostain syystä hankalia. Vastustajalle on annettu noin 15 pistettä eteen ja sitten on ruvettu kairaamaan eroa kiinni. Lappeenrannassa nähtiin täysin normaalista poikkeava alku, kun MuKi johti 17 minuutin pelin jälkeen 10-30 ja suht. runsaslukuinen kotiyleisö oli hiljennetty. Kotijoukkue ei päässyt enää 12 pistettä lähemmäksi ja nuori MuKijengi nappasi makoisan vierasvoiton (44-73) tasapainoisen esityksen jälkeen.

Joukkueen pelisuunnitelma oli puolustaa kolmenpisteenviivan tuntumassa tiukasti ja pitää heittäjät irti pallosta. Pojat toteuttivat taktiikkaa lähes täydellisesti, sillä vastustajan ”double figureissa” olleet Tapio-Mäntynen-Laine jätettiin illan ottelussa pisteittä! Järjettömän ottelun pelannut Pyry Marttinen vei pallot vastustajan käsistä, mutta myös kaikki muut MuKin takamiehet onnistuivat loistavasti ja heidän lisäkseen Kisapoikien iso laituri Okko Ailio jatkoi hyvää syysvirettään. Vasta 16-vuotias Okko osui lähes kaikki heittonsa pömpeliin keräten 15 pistettä ja puolustaminenhan on aina ollut pojan vahvuus.

MuKin miesten divarijengillä on enää yksi ottelu jäljellä ennen joulutaukoa, kun Kristika Turku saapuu Munkkiniemeen ensi sunnuntaina 11.12. klo 18:00. Viikko tämän jälkeen oli tarkoitus pelata vielä PuHua vastaan, mutta ottelu on siirretty pelattavaksi 24.1. klo 19:00.