B-pojilla huikea loppukiri

16.1.2017

Atte Vuoristo onnistui mainiosti ottelun loppuhetkillä ja keräsi myös joukkueensa parhaan +/- tilaston (+21).
Atte Vuoristo onnistui mainiosti ottelun loppuhetkillä ja keräsi myös joukkueensa parhaan +/- tilaston (+21).

MuKin B-junnuilla oli tukalat paikat SM-ottelussa WBKori-80 vastaan. Vasta 14 sekuntia ennen loppua johtoon siirtynyt kotijoukkue oli hätää kärsimässä lähes koko ottelun ajan, mutta uskomaton nousu loppuhetkillä takasi voiton munkkalaisille.

MuKin B-poikien otteet ovat ailahdelleet kauden aikana laidasta laitaan. Joukkueen pitkä sairaslista on sekoittanut poikien rooleja ja yhteinen sävel on edelleen hakusessa. Sunnuntaina erittäin terhakkaasti pelannut WBKori-80 hyödynsikin MuKin käymistilan ja oli pitkään voitossa kiinni. Kotijoukkue tuli kuitenkin tuulispäänä rinnalle ja ohi kun peliaikaa oli enää 14 sekuntia jäljellä.

Ottelu alkoi vieraiden rynnistyksellä. Hurjasti kehittynyt Eelis Uitto yllätti munkkalaiset tarkalla heittopelillään ja vasta 14-vuotias huippulupaus Aarni Korkiatupa oli kotijoukkueelle liian vaikea pideltävä. Kun vielä levypallotaistelu kiinnosti Wartin ja Kori-80:n yhdistelmäjoukkuetta huomattavasti enemmän niin pehmeästi pelannut MuKi oli ansaitusti ottavana osapuolena. MuKin B-pojilla on vielä vaikeuksia ymmärtää joukkuepelin voima ja hyökkäyspään huonot ratkaisut/valinnat avasivat vieraille monta helppoa korintekomahdollisuutta. Pariin otteeseen MuKi otti vieraiden noin 10 pisteen johtoaseman kiinni, mutta joukkue sekoili parissa minuutissa eron jälleen reilusti tappiolliseksi.

Pelikellon näyttäessä 38:16 nosti WBKori-80:n lupaava Miro Suvinen tilanteeksi 74-83 ja MuKi-leirin voitontahtoa koeteltiin. Munkkalaisjoukkue löysi kuitenkin vielä uuden vaihteen ja ensiksi Teemu Suokas löysi puolinopeassa hyökkäyksessä Atte Vuoriston, joka naulasi kolmosen sisään (77-83). Sitten loppuminuuteilla pelaamaan herännyt pallorosvo Nikolas Gustavson riisti pelivälineen, joka Eepi Tuonosen kautta siirtyi Teemu Suokkaalle, jonka onnistunut kolmonen lähti kahdeksasta metristä (80-83).

Vastustajan aikalisän jälkeen MuKin hurmos jatkui ja joukkue painosti vieraat pallonmenetykseen. Vuoriston ohimenneen hypärin kävi nostamassa sisään Eepi Tuononen (82-83), kun aikaa oli jäljellä 38 sekuntia. Kisapojat painoi päälle edelleen ja hyvin pelannut Eelis Uitto pakotettiin vaikeaan heittoon. MuKi korjasi levypallon ja nurkasta löydettiin Atte Vuoristo, jonka rohkea ajo nosti MuKin johtoon ensimmäistä kertaa ottelun aikana (84-83). Vieraat käyttivät viimeisen aikalisänsä ajassa 39:45 ja pallo siirtyi MuKin kenttäpäätyyn. Kotijoukkue ei enää letkuillut kuten ensimmäiset 37 minuuttia ja aggressiivinen puolustus päättyi Atte Vuoriston riistoon, jonka jälkiseurauksena Teemu Suokas upotti jälkimmäisen vapaaheittonsa ja varmisti MuKin voiton pistein 85-83.

WBKori-80 pelasi upean ottelun ja joukkue antoi munkkalaisille opetuksen kuinka pelata suurella sydämellä. Edellisellä kierroksella he voittivat Pyrinnön ja mikäli joukkue jatkaa samanlaisella asenteella niin pudotuspelitaistelu saattaa pahasti sekoittua.

Vaikka MuKin loppurutistus oli hienoa katseltavaa niin siihen asti joukkueen esitys oli kaikkea muuta. Tekemistä joukkueella riittää edelleen ja tämä on myös poikien sisäistettävä jos kevät halutaan vetää läpi hyvillä fiiliksillä.

Ensi viikonloppuna B-pojat jatkavat EYBL-pelejään Latviassa ja SM-sarja jatkuu vasta 29.1. HNMKY:n vieraana.