Miehille kaksi tappiota

26.1.2017


Miesten ykkösdirre jatkui kahdella ottelulla sunnuntaina ja tiistaina. Tuloksena matseista oli tappiot sekä Helsingin Namikalle, että Pussihukille.

Lähtökohdat kotiotteluihin olivat jälleen hiukan haastavahkot, koska normimiehistöstä puuttui sairasteluiden, loukkaantumisten ja 00-EYBL turnauksen takia runkopelaajia. Tilannetta kärjisti vielä se, että normaalisti sankasta pelintekijäjoukosta kentälle saatiin ainoastaan Pyry Marttinen. Kuitenkin hyvää asiassa oli se, että Jarno Oksanen, Yakko Majuri & Eepi Tuononen pääsivät pelaamaan ensimmäiset minuuttinsa miesten ykkösdivisioonassa ja kaikki muut pääsivät isompaan rooliin kuin normaalisti.

Namikaa vastaan ”all-defence” tyylinen taktiikka toimikin erittäin hyvin ja ainoastaan hölmöily hyökkäyspäässä sekä ala-arvoinen kolmosprosentti estivät pisteiden jäämisen kotijengille. Kun tilastoja katsoo, niin MuKilla oli ottelussa enemmän hyökkäyslevypalloja, syöttöjä & riistoja ja vähemmän menetyksiä sekä tuota kautta merkittävästi enemmän heittoyrityksiä. Tästä ei kuitenkaan apua lopputulokseen ollut. Namikalle 65-59.

PuHua vastaan yritys oli hyvää varsinkin toisella puoliajalla, mutta vastassa ollut jengi oli vaan monta astetta namikaa kovempi. 1vs1 tilanteita ei pystytty voittamaan riittävästi ja vierasjengin koviin otteisiin ei myöskään pystytty tarpeeksi ilkeällä tavalla vastaamaan. MuKijengin junnuosastolta tuntuu unohtuvan todella helposti se, että jokaisessa tilanteessa on laitettava kaikki peliin jos se meinataan voittaa, olipa kyse sitten ajotilanteesta hyökkäyksessä, levypallotaistelusta tai vaikkapa leikkauksen puolustamisesta. Nyt asenne ei vaan ollut riittävä. Tilannetta kärjisti vielä sunnuntaihin verrattuna kapteeni Pursiaisen poissaolo. Lopputulos 59-87.